Multi-Kulti eğlence

Güncelleme Tarihi:

Multi-Kulti eğlence
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2007 17:23

Aachen'de düzenlenen çok kültürlü eğlence büyük ilgi gördü. Sunuculuğunu Nasreddin Hoca'nın yaptığı etkinliğe Sağlık bakanı Ulla Schmidt de katıldı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Aachen kentinde belediyenin düzenlediği çok kültürlü (Multi-Kulti) yaz eğlencesi coşkulu geçti. Yabancıların, özellikle de Türkler'in yoğun oturduğu Doğu semtindeki Kennedy Park’ta 15’ten fazla değişik ulusun mensupları kurdukları standlarda kültürlerini tanıtırken, yiyecek ve el sanatlarını da sergilemeyi ihmal etmediler.
Eurotürk Derneği'nden Bertrand Reiner'in Nasreddin Hoca kıyafetiyle sunuculuk yaptığı sahnede, gençlerin müzik eşliğinde samba, hip-hop dansı ziyaretçileri coşturdu. Veliler Derneği'nin miniklerden oluşan folklör ekibinin gösterisi büyük ilgi görerek dakikalarca alkışlandı.
GELECEÐİMİZ
RTL televizyonunun popstar şarkı yarışmasına katılan Nihal ve Nebiha adlı ikiz kardeşlerin İngilizce okudukları şarkılar etkinliğe ayrı bir renk kattı. Aachen Anakent Belediye Başkanı Jürgen Linden ve KRV SPD Milletvekili Karl Schultheis'ın da hazır bulunduğu etkinlikte konuşan Federal Alman Sağlık Bakanı Ulla Schmidt, 'Tüm çocuklar bizin geleceğimizdir. Çok kültürlü gelecek için elele' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!