Mülteci akını, korku kampanyası! Türkiye ile kıyaslanırsa Yunanistan’daki göçmenlerin durumu utanç verici

Güncelleme Tarihi:

Mülteci akını, korku kampanyası Türkiye ile kıyaslanırsa Yunanistan’daki göçmenlerin durumu utanç verici
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 16:02

Avrupa ülkelerinin görüşüne başvurduğu sayılı göç uzmanlarından ve AB ile Türkiye arasında yapılan mülteci anlaşmasının mimarlarından Gerald Knaus, Avrupa’ya mülteci akını olmadığını bunun sağ partilerin korku kampanyası olduğunu söyledi. Knaus, Yunanistan’ın AB’den mülteciler için yüksek miktarlarda para almasına rağmen Türkiye ile kıyaslandığında mültecilere bakımının utanç verici olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

AVUSTURYALI göç araştırmaları uzmanı Gerald Knaus, Avrupa’da hükümetlerin görüş aldığı sayılı uzmanlardan. Türkiye AB mülteci mutabakatının mimarlarından olan Gerald Knaus, bu sözleşme sayesinde Avrupa’ya göçün yok denecek oranda düştüğünü, ancak sağ populist partilerin buna rağmen mülteci korkusunu yayarak, güçlendiklerine dikkati çekti. Knaus, diğer partileri de bu duruma karşı sessiz ve seyirci kalmakla suçladı.

ORBAN, SALVİNİ, AfD...
Berlin’de görev yapan yabancı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Knaus özetle şunları söyledi: “Birleşmiş Milletler Küresel Göç Sözleşmesi üzerine sağ populist partiler yoğun bir tartışma çıkardı. Mayıs 2019’da Avrupa Parlamentosu seçimleri var. Sağ populist partiler bu konuyu kampanya yapacak. Sözleşmenin böyle bir tartışma yaratacağına Avrupa yanlısı halk partileri hazırlıksız yakalandı. Şimdi konuya sağ populistler hakim. BM Göç Sözleşmesi’nin kitlesel göçe yol açacağı korkusunu yayıyorlar. Macaristan’da Orban, İtalya’da Salvini, Almanya’da AfD böyle bir konu bulmuş olmaktan çok mutlu. Avrupa yanlısı partiler bunu sessizce ve çaresizce seyrediyor. Bu çaresizliğin ve sessizliğin çok acil değişmesi lazım.”

Haberin Devamı

Mülteci akını, korku kampanyası Türkiye ile kıyaslanırsa Yunanistan’daki göçmenlerin durumu utanç verici

MİLYONLAR BAVULLA BEKLEMİYOR
“İtalya’da Matteo Renzi yönetimindeki Demokratik Parti’nin bir önceki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yüzde 40, Salvini’nin lideri olduğu aşırı sağcı Kuzey Birliği Partisi’nin ise yüzde 6 civarında oy aldığına işaret eden Knaus, “Şimdi Demokratik Parti çöktü. Salvini ise İtalya’da en saygın politikacı” diye uyardı. Knaus şöyle devam etti: “Sağ populistler şu hikayeyi işliyor: Milyonlarca insan Afrika’da, Ortadoğu’da bavullarını hazırlamış Avrupa’ya gelmek için bekliyor. Kararlı politikacılar buna karşı çıkmazsa, hepsi Avrupa’ya akın edecek. Gerçek ise şu: Türkiye’yle mülteci mutabakatından sonra Avrupa’ya göç tamamen geriledi. Bu yılın ilk 10 ayında Avrupa’ya Akdeniz üzerinden gelen mülteci sayısı günde 300. Avrupa bu 300 insanı kaldıramayacak güçte değil. Macaristan’a, Polonya’ya iltica eden zaten yok.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE DURUM ÇOK ETKİLEYİCİ
Knaus, AB’nin Türkiye’deki mülteciler için ödediği paraların insanlara ulaştığını, bir yolsuzluk olayı bulunmadığı konusunda övgülerde bulunurken AB’den mülteciler için yüksek miktarlarda para yardımı alan Yunanistan’da ise durumun utanç verici olduğunu söyledi: “Sayıştay Türkiye’ye verilen yardımlar üzerine bir rapor hazırladı. Rapora bakıldığında paralar insanlara ulaşıyor. AB’den yardım alan Yunanistanla kıyaslandığında Türkiye’deki durum çok etkileyici. Yunanistan’da mültecilerin bakımından Savunma Bakanlığı yetkili. Bunun için AB’den çok büyük meblağlarda yardım alıyorlar. Ama bakım tam bir felaket. Yunan adalarına günde 100 mülteci geliyor. Yunanistan’a 1 günde 120 bin turist giriş yaptı. Günde 120 bin turistin bakımını karşılayan bir ülke, 100 mültecinin bakımını, hem de AB’nin paralarıyla karşılayamıyor. Utanç verici.”

BAKMADAN GEÇME!