Muhalefet toz duman

Güncelleme Tarihi:

Muhalefet toz duman
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 11:08

Almanya’da seçimlerde Başbakan Merkel’in tarihi zaferi muhalefet partileri içinde sert hesaplaşmaları başlattı.

Haberin Devamı

ALMANYA’DA CDU’nun seçim zaferi, SPD ve Yeşiller’in koalisyon kurma hedefinin çok gerisinde kalması parti yönetimlerinde değişimi gündeme getirdi.

SPD’de Başbakan Adayı Peer Steinbrück milletvekili olarak kalacağını ve partiye katkıda bulunmak istediğini açıkladı. Steinbrück’ün olası büyük koalisyon görüşmelerine katılması ve görüşmeleri yürütmesi bekleniyor. Steinbrück bir bakanlık istemiyor, ama parti grubunda görev almak istiyor. SPD’nin güçlü isimlerinden Frank Walter Steinmeier, parti grup başkanlığına yine aday. Cuma günü parti toplantısı yapılacak. Bu toplantıda önemli kararlar alınması bekleniyor.

ROTH YOK
Yeşiller Eşbaşkanı Claudia Roth, gelecek kurultayda eşbaşkanlık koltuğuna aday olmayacağını açıkladı. Yeşiller Meclis Grup Başkanı Renate Künast da istifa etti. Roth ve Künast, Federal Meclis Başkan Yardımcılığı’na talip olduklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Ayrıca, Yeşiller'in birinci sıra adayı Jürgen Trittin de istifa etti. Trittin'in seçim kampanyasında sunduğu yeni vergi konseptinin partinin oy kaybetmesinde önemli rol oynadığı öne sürüldü.

Cem Özdemir ise gelecek kurultayda aday olacağını açıkladı.

FISCHER FIRÇALADI
Yeşiller’in eski lideri ve dışişleri eski bakanı Joschka Fischer, Spiegel Dergisi’ne, Yeşiller’in yanlış seçim kampanyası yürüttüğünü, çevreyi bırakıp vergilerle uğraştığını belirtti. Fisher, bunun Yeşiller’i stratejik olarak, sol siyasete hapsettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!