Müdürle tartışan veliye polis dayağı

Güncelleme Tarihi:

Müdürle tartışan veliye polis dayağı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 14:28

Oğlunun okuldaki sorunlarını konuşmak üzere okul müdürü ve öğretmenlerletoplanan Mülkiye Altan, okul içinde polisten şiddet gördü. Ambulansla hastaneyekaldırılan anne taburcu edildi, ancak iki polisten şikayetçi oldu. Polissoruşturma başlatırken okulda dayak olayı Berlin Eyalet Meclisi’ne taşındı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de okul içinde polis şiddetine maruz kalan öğrenci velisi Mülkiye Altan, aldığı darbeler sonucu fenalaşınca ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Vücudunda morluklar oluşan Altan, tedavisinden sonra taburcu edildi ancak, bozulan psikolojisi nedeniyle uzman yardımı alıyor.

Oğlunun okuduğu Ernst Schering Okulu’nda iki polisin kendisine şiddet kullandığını anlatan Mülkiye Alkan, “Oğlumun okuldaki problemlerini görüşmek üzere beni okula davet ettiler. Derslere giren öğretmenler ve okulun müdürüyle toplandık. Aramızda tartışma başladı. Okul müdürü de polis çağırdı. Gelen polisler şiddet kullandı. Yumruk atıp, saçımdan tutarak yerlerde sürüklediler. Tüm bunlar okulun içinde oldu. Fenalaşınca da okula ambulans çağrıldı” dedi. Altan, iki polisten şikayetçi oldu.

Soruşturma açıldı

Konuyla ilgili açıklama yapan Berlin Emniyet Müdürlüğü ise, Altan’ın iki polisten şikayetçi olduğunu ve olayın kriminal polis dairesince soruşturulduğunu belirtti.

Emniyet sözcüsü, soruşturmanın henüz bitmediğini ve bu nedenle daha fazla bilgi vermeyeceklerini belirtirken Yeşiller Berlin Eyalet Meclis milletvekili Özcan Mutlu ise konuyu meclise taşıdı.

Mutlu, “Polisin şiddetini kabul etmek mümkün değil. Hele bir de okulun içinde bir anneye şiddet uygulanması korkunç. Konuyu meclise taşıdım. İçişleri Senatörlüğü bu olayı detaylı biçimde açıklığa kavuşturmalı. Neonazi cinayetlerinden sonra insanların güvenlik güçlerine güveni azalmıştı. Bu tür olaylar da devlete ve devlet güçlerine olan güvensizliği daha da artıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!