Mölln faciasının 23. yıldönümü

Güncelleme Tarihi:

Mölln faciasının 23. yıldönümü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2015 10:49

Almanya'da Türklere karşı yapılan ilk ırkçı kundaklama olarak kabul edilen Mölln faciasının üzerinden 23 yıl geçti.

Haberin Devamı

Almanya'nın kuzeyinde yer alan Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Mölln kentinde 23 Kasım 1992 tarihinde Neonaziler tarafından kundaklanan evde hayatını kaybeden Bahide Arslan, Yeliz Arslan ve Ayşe Yılmaz facianın 23. yıl dönümünde düzenlenecek törenle anılacak.

Mölln Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 23 Kasım Pazartesi günü düzenlenecek anma töreni St. Nicolai Kilisesi'nde tüm din temsilcilerinin katılımıyla yerel saatle 16.00'da başlayacak.

Düzenlenecek dini törenin ardından sessiz bir yürüyüşle, kundaklanan Arslan ailesinin evinin bulunduğu binanın önüne gidilecek ve buraya çelenk bırakılacak.

Ardından tekrar kiliseye dönülecek ve yapılacak törende Türkiye Cumhuriyeti, sivil toplum kuruluşları ve Mölln Belediyesi temsilcileri birer konuşma yapacak.

Haberin Devamı

Anma töreni için Hamburg Başkonsolosluğu Hamburg'dan Mölln'e gitmek isteyen vatandaşlar için otobüs kaldırılacak.

Mölln'deki kundaklamada 51 yaşındaki Bahide Arslan ile torunları 10 yaşındaki Yeliz Arslan ile 14 yaşındaki Ayşe Yılmaz hayatını kaybetmiş, yangında 9 kişi yaralanmıştı. Olayların ardından yargılanan iki Neonaziden biri yaşı küçük olduğu için 7,5 yıl, diğeri 15 yıllık hapis cezalarının ardından serbest kalmıştı.

Mölln faciası Almanya'da Neonaziler tarafından yapılan ilk ırkçı kundaklama olarak tarihe geçmişti.

Mölln faciasının ardından Solingen'de 29 Mayıs 1993 tarihinde Genç ailesinin evi kundaklanmış, 5 Türk hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!