Modern İslam istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Modern İslam istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2006 00:00

Frankfurt Türk Alman Kulübü TDK, kadınlara \"Türbanınızı çıkarın\" çağrısında bulunarak büyük tepkilere yol açan Yeşillerli Federal Parlamento milletvekili Ekin Deligöz´e Onur Ödülü verdi. Deligöz, \"Asimilasyon değil, modern İslam istiyorum\" dedi.

Haberin Devamı




Ekin Deligöz
ALMANYA´da Federal Parlamento Milletvekili Yeşillerli Ekin Deligöz´e, Frankfurt Türk Alman Kulübü (TDK) tarafından "Onur Ödülü" verildi. Deligöz, Almanya´da yaşayan Müslüman kadınlara "Türbanınızı çırakın" çağrısında bulunarak büyük tepkilere yol açmış, hatta ölüm tehditleri almıştı.

TEŞEKKÜR PLAKETİ

Frankfurt´taki Hilton Otel´de çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı bir balo düzenleyen Türk Alman Kulübü, Deligöz´e bir teşekkür plaketi verdi. TDK başkanı Dr. Ezhar Cezairli, Deligöz´ün Türkler ile Almanlar arasında bağ kurduğunu ve karşılıklı uyum için büyük çaba harcadığını bildirirken "Türban sadece bir kumaş parçası değil. Sayın Deligöz´ün çağrısından sonra gelen anti demokratik reaksiyonlar, türban takmanın nasıl bir görevi olduğunu açıkça gösteriyor" dedi.

SORUMLULUK ÜSTLENSİNLER

Müslüman kadınlara yaptığı çağrıdan sonra zor bir dönem geçirdiğini kaydeden Ekin Deligöz, "Eleştiri olduğu kadar destek de gördüm. Kadınlar bana e-mail gönderip ´Devam, konuş´ dediler. Bir kadın ben türban takmak istiyorum diyebiliyorsa, istemiyorum da diyebilmeli. Ben asimilasyon istemiyorum, modern bir İslam istiyorum" dedi. Uyum konusunda geçmişte büyük hatalar yapıldığını da belirten Deligöz "Ancak artık geleceğe bakmamız gerekiyor. Politikacılara olduğu kadar göçmenlere de büyük görevler düşüyor. Aileler çocukları için sorumluluk üstlenmeli" diye konuştu.

Ahmet ATAK / FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!