Mitingde rahatsızlandı, partisi ‘Saldırı var’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Mitingde rahatsızlandı, partisi ‘Saldırı var’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2023 11:24

Aşırı sağcı parti AfD’nin Eş Başkanı Tino Chrupalla, Ingolstadt’ta düzenlenen bir miting sırasında hastaneye kaldırıldı. AfD, parti başkanlarına yönelik bir saldırı iddiasını gündeme getirirken, polis şu ana kadar bir saldırı olduğuna dair herhangi bir bulguya rastlamadığını açıkladı.

Haberin Devamı

OLAY önceki gün akşam saatlerinde yaşandı. Bavyera’da pazar günü yapılacak seçimler nedeniyle Ingolstadt kentinde bir mitinge yapıldı. Bavyera AfD parlamento grubu sözcüsü, Tino Chrupalla’nın Ingolstadt’ta bir konuşma yapmak için miting alanına gittiğini söyledi. Bundan kısa bir süre önce kalabalığın arasında bir olay meydana geldiği iddia edildi. Ancak nasıl bir olay yaşandığı konusunda bilgi verilmedi. Chrupalla daha sonra hastaneye kaldırılırken, AfD sözcüsü ise şu anda daha fazla bilgi veremeyeceğini söyledi.

Mitingde rahatsızlandı, partisi ‘Saldırı var’ dedi

TIBBİ YARDIM ALMAK ZORUNDA KALDI
Polis merkezinden yapılan açıklamada ise Chrupalla’nın öğleden sonra Tiyatro Meydanı’ndaki bir konuşmaya başlamadan önce kuliste tıbbi yardım almak zorunda kaldığını ve bir kliniğe götürüldüğünü duyurdu. O sırada belirgin bir yaralanma görülmediği belirtildi. Bir polis sözcüsü, polisin olayla ilgili üçüncü şahısların sorumlu olup olmadığının araştırılacağını, ancak saldırı olduğuna dair herhangi bir belirti bulunmadığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!