Minik Roji'ne yardım eli uzandı

Güncelleme Tarihi:

Minik Rojine yardım eli uzandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2010 13:07

Almanya'nın Düsseldorf kentindeki Türk taksiciler, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde yaşayan ağır cilt hastası 5 yaşındaki Rojin'e yardım eli uzattı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Düsseldorf kentinde Taksicilik yapan Erzincanlı Gazi Özcan Süt (42), Hürriyet gazetesinde 21 Ocak'ta yayınlanan "Anne ellerini kes benimkine yapıştır" başlıklı habere konu olan minik Rojin için yardım kampanyası başlattı. Deri soyulması hastalığına yakalanan küçük çocuk için kumbara yaptıran Süt, amacım küçük çocuğa yardımcı olmak. İlgi duyanlar benimle irtibata geçsin" dedi.


Duyarsız kalamazdım
Haberi okuduktan sonra çok etkilendiğini belirten Süt, hemen yardım kampanyası başlatmaya karar verdiğini söyledi. 12 yıldır taksi şoförlüğü yapan evli ve 3 çocuk babası Süt, "Benim de çocuklarım var. Haberi okuduktan sonra bir insanlık görevi olduğunu düşünerek afişler bastırdım ve para kumbarası yaptırdım." diye konuştu. Güvendiği esnafa kumbaraları bıraktığını belirten Süt, "Minik Rojin'in tedavisi mümkün değilmiş. Fakat yaşama süresini uzatmak belki maddi imkanlarını geliştirerek mümkün olur. Aile çok yoksul. Kumbarada biriken paraları, esnafla birlikte bankada açıp hemen aileye göndermek istiyorum. Bu işi Allah rızası için yapıyorum. İnsanların iyilik yapma duyguları çok istismar edildi. Ama duyarsız mı kalalım? Lütfen ilgi duyan, yardım etmek isteyen benimle irtibata geçsin. Birlikte hareket edelim" dedi.

Haberin Devamı

Birlikte havale edecekler
Düsseldorf'da Saray Resturant'ın sahibi Hataylı Mehmet Yıldırım, Gazi Bey'i tanırım. İyilik sever bir insandır. Hazırladığı kumbaralardan birini de bize bıraktı. Müşterilere Rojin'in durumunu anlatıyorum ve hiç düşünmeden yardımda bulunuyorlar. Çok para değil ama o çocuğa bir umut olacak" dedi.


Büfeci Kadir İldem (29) de, "Müşterilerimin çoğu Alman, durumu anlattıktan sonra hemen hemen hepsi yardımda bulunuyorlar. Ne kadar kısa zamanda kumbaralar dolarsa, arkadaşlarla birlikte bankaya gidip parayı Rojin'in ailesine havale edeceğiz" şeklinde konuştu.


Çok acı çekiyor
Doğuştan Epidermolizis Bülloza, halk dilinde deri soyulması hastalığına kapılan 5 yaşındaki minik Rojin'in annesi Aynur Karateke(25) ve babası Mehmet Karateke(32) çok yoksul. Kızlarının tedavileri için çalmadık kapı bırakmayan çift, "Doğumdan 20 dakika sonra derisinin soyulduğunu ve döküldüğünü fark ettik. Doktora gidip tedavi ettirecek paramız olmadığından dolayı 5 senedir tedavisini yaptıramadık. Gün geçtikçe eriyor, kıyafetleri üzerine yapıştı, çıkaramıyoruz, makasla kesmek zorunda kalıyoruz. 'Anne ben sana ne yaptım da, kazağımı makasla keserken canımı acıtıyorsun, lütfen canımı acıtma anne' demesi bizi mahvediyor" diye konuştular.

Haberin Devamı

Minik Rojin'e yardım etmek isteyenler Gazi Özcan Süt'e +49 (0) 1577 2943 531 numaralı telefondan ulaşabilirler. Kumbaralar ise Düsseldorf'da Karl Geusen caddesi 176 numaradaki büfede, Reisholzer caddesindeki VİP güzellik merkezi ve Worringer caddesindeki Saray Resturant'da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!