Milyarder Würth’den 5 sayfalık AfD mektubu

Güncelleme Tarihi:

Milyarder Würth’den 5 sayfalık AfD mektubu
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 12:17

Almanya’nın üçüncü zengini olarak bilinen Würth grubunun sahibi milyarder Reinhold Würth, aşırı sağcı parti AfD konusunda açık bir uyarıda bulundu. 89 yaşındaki milyarder, 87 bin çalışanına yönelik yazdığı 5 sayfalık mektupta, AfD’ye oy vermemeleri konusunda uyardı, tehlikelere dikkati çekti.

Haberin Devamı

MEKTUBUNDA, Almanya’daki siyasi sistemde köklü bir değişiklik istemediklerini ortaya koyan ve AfD’yi protesto eden milyonlarca göstericiden etkilendiğini belirten Würth, şu ifadeleri kullandı: “Bu protesto yürüyüşünü tamamen destekliyorum ve nedenini de açıklamak istiyorum. AfD, çoğu insanın tarihsel olarak oldukça iyi durumda olduğu sistemimizde gerçekte neyi değiştirmek istiyor? Ortalama bir AfD seçmeninin kendi arabası olduğuna ve yılda en az bir kez tatile çıktığına bahse girerim. Ülkedeki tasarruf oranı yüksek ve sağlık hizmetleri Avrupa ile aynı seviyede. Çalışma saatlerimiz diğer pek çok ülkeye kıyasla çok daha kısa.”

‘GEREĞİNDEN FAZLA İYİ DURUMDAYIZ’
Ülkedeki durumun iyi olduğunu belirten Würth, Almanya’da reşit olan herkesin etki altında kalmadan oy kullanabileceğini, hatta AfD’yi bile seçebileceğini, herkesin hapse girmeden başbakana aptal bile diyebildiğini kaydetti. Würth ilerleyen yaşına ve tecrübesine de atıfta bulunarak, “89 yıllık yaşamım ve buna bağlı tecrübemle size bir soru sormama izin verin; Bu ülkede gereğinden fazla, çok mu iyi durumdayız? Her vatandaşa ve ayrıca siz değerli çalışanlara, çeşitli seçimlerde kime oy vereceğinizi düşünmeniz çağrısında bulunuyorum. Sırf eğlence olsun diye ve koalisyon hükümetinden hoşnut olmadığınız için AfD’ye oy vermek yeterli değildir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!