Mevlevi Sema Seramonisi ve Devran Zikri İngiltere turu başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Mevlevi Sema Seramonisi ve Devran Zikri İngiltere turu başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2023 12:11

İngiltere’nin Oxford, Cambridge ve Londra olmak üzere üç ayrı şehrinde İstanbul Tasavvuf İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu tarafından sergilenecek olan ‘Mevlevi Sema Ayini ve Devran Zikri İngiltere Turnesi’ için yeni tarihler duyuruldu.

Haberin Devamı

LONDRA Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından 23-26 Nisan 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinliklerden elde edilecek gelirin tamamı Türkiye İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) bağışlanacaktır. Londra Yunus Emre Enstitüsü, müzik ve hareketin harmanlanarak zihni, kalbi ve bedeni evrensel bir dil aracılığıyla birleştiren, asırlık bir geleneğin özgün performansına tanıklık etmek isteyenleri, geleneksel Türk Tasavvuf musikisi eşliğinde sembolik ve maneviyat dolu bir deneyim sunacak olan Mevlevi Sema Ayini ve Devran Zikri İngiltere turnesine davet ediyor.

Mevlevi Sema Seramonisi ve Devran Zikri İngiltere turu başlıyor
ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER İÇERİYOR
İngiltere turnesi, Mevlevi Sema Mukabelesi, Devran Zikri, konferanslar ve konserler gibi çeşitli etkinlikler içeriyor. 24 Nisan’da Londra’da EarthH Theatre’da başlayacak turun ikinci etabı 25 Nisan’da Cambridge’in önde gelen konser mekânlarından biri olan West Road Concert Hall’da gerçekleşecek ve 26 Nisan’da Oxford’un kalbinde mimari bir cevher olan Sheldonian Theatre’da sona erecek. Bunların yanı sıra Mevlevi Kültürü ve Tasavvuf Müziği konulu iki ayrı söyleşi ve konser düzenlenecek. Söyleşi ve konserlerin ilki 23 Nisan’da saat 18.00’da SOAS University of London’da (The Department of Music) ve ikinci ise 25 Nisan’da saat 14.30’da University of Cambridge, Müzik Fakültesi’ne bağlı West Road Concert Hall’da gerçekleşecek. YEE Londra tarafından University of Cambridge Faculty of Music ve SOAS University of London iş birliğiyle düzenlenen söyleşilerde postnişin, ilahiyatçı yazar Mehmed Fatih Çıtlak’ın yanı sıra Ortadoğu müzikolojisi alanında fahri profesör Owen Wright da konuşmacı olarak yer alacak.
Mevlevi Sema Seramonisi ve Devran Zikri İngiltere turu başlıyor
700 YILI AŞKIN GEÇMİŞE SAHİP
Bu söyleşilere Yüce Gümüş’ün sanat yönetmenliğini yaptığı İstanbul Tasavvuf İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu’nun usta müzisyenleri klasik Osmanlı ve tasavvuf müziğinden seçkiler sunacağı konserleri ile eşlik edecek. YEE Londra ve pek çok kurum ve kuruluş tarafından desteklenen Mevlevi Sema Seramonisi & Devran Zikri İngiltere turu, sema mukabelesini geleneksel ve özgün haliyle tanıtmayı ve temsil etmeyi amaçlamaktadır. 700 yılı aşkın bir geçmişe sahip bu manevi geleneğin bu defa İngiltere’de canlandırılacağı bu soluk kesici turun bir parçası olmak isteyenler Londra bu etkinliği kaçırmamalı. Biletler Eventbrite linki üzerinden temin edilebilir. Topluluğun İngiltere turu kapsamında gerçekleşen diğer etkinlikler için: Mevlevi Sema Ayini & Devran Zikri | İngiltere Turu Link: https://yeelondon.org.uk/2023/01/09/mevlevisemaceremonyuktour/ Etkinlik hakkında daha fazla bilgi için Londra Yunus Emre Enstitüsü’nün web sitesini ziyaret edebilir: https://yeelondon.org.uk ya da londra@yee.org.tr adresine e-posta gönderilebilir.

BAKMADAN GEÇME!