Mevlana Cami inşaatını ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Mevlana Cami inşaatını ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 09:13

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmenin ardından geçtiğimiz Ağustos ayında kundaklanan Mevlana Cami inşaatını ziyaret etti.

Haberin Devamı

İslam Toplumu Milli Görüş'e ait caminin kundaklanması ve inşaatıyla ilgili yetkililerden bilgi alan Davutoğlu, beraberindeki bakanlar Numan Kurtulmuş ve Çağatay Kılıç ile birlikte ikindi namazını kıldı.

GELECEK YIL TÜRKİYE'DE İLK TOPLANTI

Başbakan Davutoğlu, Mevlana Cami inşaatı alanında basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamasında Türkiye ile Almanya arasında başbakanlar nezdinde yüksek düzeyde işbirliği konseyinin başyamasına yönelik karar alnıdığını açıkladı.

Mevlana Cami inşaatını ziyaret etti


Başbakan Davutoğlu, “İtalya, İspanya ve Rusya ile olduğu gibi Almanya ile de yüksek düzeyde işbirliği konseyi kurmaya karar verdik. Şimdiye kadar siyasi diyalog mekanizması olarak dışişleri bakanları düzeyinde yürütüyorduk ve ilk toplantısını Sayın Westerwelle ile birlikte yapmıştık. Daha sonra Steinmeier ile birlikte İstanbul'da buluştuk. Bugün aldığımız kararla bundan sonra başbakanların eşbaşkanlığında iki yılda bir yapılmasına karar verdik. Yılda bir defa da dışişleri bakanlarının koordinasyonu olacak. Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin düzeyinin her iki tarafça nasıl önemli görüldüğünün yansıtan bir gelişmedir bu karar. 2016 Ocak veya Şubat ayında iki ülkenin başbakanları konseyin eşbaşkanı sıfatıyla Türkiye'de biraraya geleceğiz. Bu Türk Alman ilişkilerinde tarihi bir dönem noktasıdır. Bir çok bakanın katıldığı ortak kabine toplantısı yapmak, bizim diğer bazı dost ülkelerle yaptığımız güzel mekanizmanın Almanya yansıma şeklinde olacak” dedi.

İSLAM ALMANYA'NIN ASLİ UNSURUDUR

Camiye yönelik saldırı ile ilgili ise Başbakan “Avrupa'daki artan ırkçı eylemler maalesef İslamifobiye dönüşmüş durumda. Bunun en sembol yerlerinden biri de Mevlana Cami. Avrupa'daki son dönemlerde artan İslam karşıtı ve çarpıcı alanlardan biri burasıdır. Biz nasıl terör saldırısı karşısında Fransa'da dayanışma sergilediysek, Avrupa'daki İslam karşıtı ve yabancı düşmanlığına da dönük faaliyetleri sürdürmemiz lazım. Terörün ve şiddetin her türlüsü dinlerce kabul görmemiştir. Hiçbirine tahammül gösterilemez. Müslümanlar, Hıristiyanlar her ırktan ve her dinden insanlar bu kıtayı paylaşmaya devam edecekler. 3 milyona aşkın Almanya'daki vatandaşımız her zaman Türkiye'yi yanlarında bulacaklar. Hiçbir zaman sahipsizlik duygusuna kapılmamalılar. Bugün bu bilinç gittikçe yaygınlaşıyor. Sayın Merkel'in Dresden kentindeki gösteriler ile ilgili net açıklamaları oldu. Bu Almanya'nın iç huzuru bakımından da önemlidir. Merkel'in kendisinin de vurguladığı gibi. İslam Almanya'nın asli bir unsurudur.”

Mevlana Cami inşaatını ziyaret etti


HAVANUR'U SEVDİ

Başbakan Davutoğlu, Berlin'de koruyucu anne olup küçük yaştaki bir kız çocuğunun bakımını üstlenen Nurcan Oğuz ile cami çıkışı ayak üstü sohbet etti. Nurcan Oğuz'un bakımını üstlendiği küçük Havanur'u kucağına alıp bir süre seven Başbakan Davutoğlu, Oğuz'u da sergilediği tutumdan dolayı tebrik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!