Mesut'un çalkantılı hayatı

Güncelleme Tarihi:

Mesutun çalkantılı hayatı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 13:51

Mesut Özil hem futbol hem de özel hayatında çalkantılı dönem geçiriyor. Özel hayatında babasıyla sorunlar yaşıyor. Baba ile oğlu mahkemelik oldu. İngiliz gazeteciye arabayla çarptığı için karakolluk oldu. Sevgilisinden ayrıldı. Tüm bu sıkıntılar futboluna olumsuz yansıyor. Arsenal ve Alman milli takımda kötü oynuyor. Üstelik bir de sakatlandı.

Haberin Devamı

ALMAN futbolunun gelmiş geçmiş en pahalı futbolcusu Mesut Özil. Oyun zekası ve futbol topuna olan hakimiyetiyle dünyanın sayılı futbolcularında

Mesutun çalkantılı hayatı
n birisi. 26 yaşında. Bundesliga'dan sonra İspanya ve İngiltere gibi dünyanın en önemli liglerinde oynadı ve oynuyor. Real Madrid formasıyla hem lig hem de İspanya şampiyonluğu yaşadı. Almanya'ya 24 yıl aradan sonra Dünya Şampiyonluğu getiren kadronun önemli aktörlerinden biriydi.

MUTLULUK ARIYOR GİBİ

Son bir hafta içinde iki ödüle sahip oldu. Önce Cumhurbaşkanı Gauck'un elinden ülkenin en önemli ödülleri arasında ulunan 'Defne' ödülünü aldı. Ardından Brezilya'da 23 yoksul çocuğun ameliyat masrafını üstendiği için spor alanında önemli ödüller arasında bulunan 'Laueres Meda Ödülü' ile onurlandırıldı. 'Die Mannschaft' 'Takım' filminin galasında kırmızı halıda yürüdü. Dünya yıldızı Mesut Özil son bir hafta içinde Berlin'de güzel duygular yaşadı. Son aylarda peş peşe yaşadığı bir çok olumsuzuluğun ardından aldığı ödüller genç futbolcuyu mutlu etti. Berlin'de sanki aradığı mutluluğu bulmuş gibi oldu. Nasıl olmasın? Özel ve futbol yaşamında çok sıkıntılar geçiriyor. Hayatında önemli çalkantılar oluyor. Neler mi ? Kısa bir göz atalım.

ÖZEL HAYATINDA VE FUTBOLUNDA SIKINTILAR VAR

Geçen yıl transferin son gününde sürpriz bir kararla Real Madrid'den Arsenal'a transfer oldu. İngiliz ekibi Mesut için Real Madrid'e tam 50 milyon Euro saydı. Bu Alman futbol tarihinde bir rekordu. Mesut Özil'in adı 50 milyon Euro'luk değeriyle Alman futbol tarihinin sayfalarına en değerli futbolcu olarak yazıldı. Ada'daki ilk haftalarında çok iyi futbol oynadı. Taraftarın gözdesi oldu. Ancak bu uzun sürmedi. Kötü maçlar çıkardı. Hayal kırıklığı yarattığı da oldu. Seyirci ıslıkladı. Milli takım da da bekleneni vermedi. Dünya Şampiyonası'nda patlama yapar diye umulurken, sıradan futbolcu görünümü sergiledi. Onun yerine Müller ve Götze yıldızlaştı. Gelen dünya şampiyonluğu Mesut'a yönelik olası eleştirilerin önüne geçti. Yeni sezonda takımını taşıyacak yegane futbolcu gözüyle bakılırken yine vasat futbollun üzerine çıkamadı. Bir gol atabildi. Gol pası ise hiç veremedi. Şampiyonlar Ligi'nde Dortmund ile oynanan maçta sahadaki en kötü isimdi. Oyundan çıkarıldı. Ardından da sakatlandı. Beş haftadır oynamıyor. Sakatlığının geçmesi en az yedi hafta daha sürecek gibi. Artık futboluyla değil,özel hayatındaki sorunlarıyla kamuoyuna çıkıyor.

SEVGİLİSİNDEN AYRILDI

Özel hayatı daha da çalkantılı geçiyor. Şarkıcı sevgilisi Mandy Capristo'dan ayrıldı. Ayrılık sebebi Mesut'un milli takımdan arkadaşı Christian Lell'in kız arkadaşıyla birlikte olduğu iddiası. Bunu da ortaya atan Lell oldu. Mandy derhal ilişkiye nokta koydu. Hem de Mesut'a telefonda gönderdiği bir mesajla. Moral toplamak için gittiği Las Vegas da eğelence merkezinde başka bir kadınla fotoğrafları yayınlandı. İngiliz gazeteciye arabasının aynasıyla çaptığı için karakolluk oldu. Tüm bu sıkıntılara bir de babasının para için kendisini mahkemeye vermesi eklendi. Babası ile aralarında yaşanan problemler mahkemeye kadar taşındı. Baba Mustafa Özil, oğlundan 630 bin Euro alacağı olduğu gerekçesiyle dava açtı. Mesut da babasına verdiği bir milyon Euro para ile arabayı geri istedi. Duruşma olmadan taraflar anlaştı. Ancak tüm bunlar genç futbolcunun hayatını olumsuz etkiledi. Berlin'de bir hafta içinde topladığı mutluluk belki tüm sıkıntıların üstesinde gelmesi için ona güç verecektir. Onu sahalarda yine eski başarılı Mesut yapacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!