Mesut’a yönelik ırkçı saldırılar karşısında daha net olmalıydım

Güncelleme Tarihi:

Mesut’a yönelik ırkçı saldırılar karşısında daha net olmalıydım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2018 12:02

Alman Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Reinhard Grindel, Mesut Özil’e yönelik ırkçı saldırılar karşısında net tavır almadığını itiraf etti. Grindel, “Irkçı saldırılar karşısında kendimi daha net şekilde konumlandırmalıydım ve Mesut Özil’in önünde durmalıydım. Net bir şeyler söylemeliydim” dedi.

Haberin Devamı

BILD am Sonntag Gazetesine konuşan Grindel, Mesut Özil ile ilgili şunları söyledi: 
“Eğer Mesut Özil gibi bir futbolcu bize yönelik böyle suçlamalarda bulunuyorsa ki bulundu. Düşünmek lazım. Bu durumda insan yoğun olarak düşünüyor ‘Ne hata yaptım’ diye. Benim için önemli olan; dünya şampiyonası sonrasında hiçbir zaman onun performansıyla ilgili görüş açıklamamam. Benim için çok net, biz hep beraber kazanıp hep beraber kaybederiz. Dünya kupasından elenmekten sadece bir futbolcuyu sorumlu tutmak saçma olur.
Futbol federasyonu için saygı, hoşgörü, centilmenlik gibi değerler önemli. Basın ve fikir özgürlüğünü savunuyoruz. Bu değerlere saygı duymasını tüm futbolcularımızdan -ister göçmen kökenli olsun ister olmasın- bekliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çekilen fotoğraf sonrasında İlkay Gündoğan açıkça ve kabul edilir biçimde açıklama yaptı. Aynı şeyi Mesut Özil’den de bekledim. Eğer dünya şampiyonu olsaydık da aynı beklentim olurdu.”

Haberin Devamı

Mesut’a yönelik ırkçı saldırılar karşısında daha net olmalıydım

KAPI MESUT’A AÇIK MI?
Grindel, Özil için milli takım kapısının açık olup olmadığıyla ilgili soruya da, “Bu konuda bizim yönetim kurulumuz ve teknik direktör ortak karar verir. Ancak şimdiye kadar Mesut Özil ile Joachim Löw arasında bir buluşma olmadı” yanıtını verdi.

BAKMADAN GEÇME!