‘Meslek sahibi olun’

Güncelleme Tarihi:

‘Meslek sahibi olun’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2023 11:01

Hannover’in yakınlarındaki Lehrte kasabasında doğan ve aynı kasabada sigortacılık yapan Berkan Muhammed Açık, Türkiye kökenli gençlere “Almanya’daki bu imkânlardan yararlanın” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

YAKLAŞIK 1500 Türkiye kökenlinin yaşadığı Lehrte kasabasında aynı alanda meslek eğimini yapan yakın arkadaşı Tobias Guittschor ile birlikte Almanya’nın önde gelen sigorta şirketlerinden SIGNAL IDUNA’nın bürosunu açan Berkan Muhammet Açık, mesleğini çok sevdiğini söylerken, “İnsan sevdiği işi yapmalı” dedi. Realschule’den sonra DFK’da sigortacılık üzerine meslek eğitimine başladığını belirten Açık, “Meslek eğitimine ilk başladığımda, tam da yapmam gereken bir iş alanı olduğunu düşünmeye başladım. Özellikle mesleği icra eden büyüklerimin insan ilişkilerini görünce, ‘Evet ben de bu mesleği yapmalıyım’ dedim. Zira, ben de insanlarla bir şekilde bir arada olmayı seviyorum. Sigortacılık da bu imkânı sağlıyor” diye konuştu. Meslek eğitimini bitirdikten sonra iki yıl Allianz şirketinde çalıştığını söyleyen Berkan Açık, “Yakın arkadaşım ve kendisiyle hemen hemen her konuda çok iyi anlaştığım Tobias Guittschor ile birlikte büro açarak sevdiğim mesleği aynı büro içinde birlikte yapmanın sevincini yaşıyorum” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

HER GENÇ BİR MESLEK SAHİBİ OLMALI
Almanya’nın demografik olarak değiştiğini belirten Açık “Son senelerde mülteci olarak çok insan geliyor. Bu insanlara dil öğretiliyor, mesleğe yönlendiriliyor. Burada doğmuş bizim gençlerimiz çok daha avantajlı konumdayken, mesleksiz yaşamlarını sürdürmelerine bir anlam vermek zor. Dijitalleşen dünyanın da irdelenerek önümüzdeki yıllarda da geçerliliği olan bir meslek sahibi olmaları her gencimizin hedefi olmalı. Gençlerimizin sevdikleri dalda meslek eğitimi yapmaları hem kendilerinin hem de Türkiye kökenli toplumun yararınadır” derken, gençlerimize “Mutlaka bir meslek sahibi olun” çağrısında da bulundu.

BAKMADAN GEÇME!