Merkel’in kitabı sonbaharda çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Merkel’in kitabı sonbaharda çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2024 17:02

Almanya tarihine ilk ve tek kadın başbakan olarak geçen Angela Merkel’in anılarını içeren kitap, sonbaharda 30’un üzerinde ülkede yayımlanacak. Frankfurter Allgemeine Zeitung’un (FAZ) konuyla ilgili haberine göre, kitap bu ülkelerin büyük bir çoğunluğunda aynı anda piyasaya çıkacak. Türkiye ise bu ülkeler arasında yer almıyor.

Haberin Devamı

FEDERAL Başbakan olarak 2005–2021 yılları arasında toplam 16 yıl boyunca çeşitli koalisyon hükümetlerinin başında yer alan Merkel’in özellikle Almanya’da dört gözle beklenen anılarını içeren kitabı, uzun yıllar birlikte çalıştığı danışmanı Beate Baumann’la birlikte kaleme aldığı öğrenildi. Habere göre, Merkel’in telif hakkı olarak milyonlarca Euro alması söz konusu. Angela Merkel’in kitapla ilgili hazırlıklar için danışmanıyla birlikte bir küçük şirket kurduğu belirtilen habere göre, ‘Kiepenheuer ve Witsch’ tarafından yayımlanacak kitabın dağıtılacağı ülkeler şöyle: ABD, Rusya, Çin, Büyük Britanya, Fransa, Hollanda, İspanya, Portekiz, İtalya, Brezilya, İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, Bulgaristan, Sırbistan, Çekya, Hırvatistan, Slovenya, Slovakya, Ukrayna, Romanya, Estonya, Letonya, Tayvan, Kore, Polonya, Japonya ve Kanada. 2021’deki genel seçimlerin ardından aktif siyaseti bırakan Merkel, yayınevi aracılığıyla şu açıklamayı yaptı: “Beate Baumann’la birlikte yazdığım kitabımda, kişisel geçmişimden de yararlanarak, siyasi çalışmalarımdaki merkezi kararları ve gelişmeleri yansıtmaktan, bunları geniş bir kamuoyu için anlaşılır kılmaktan mutluluk duyuyorum.”

Haberin Devamı

İLK KİTABI DEĞİL
Kitap, başbakanlığı bıraktıktan sonra günlük siyasi tartışmalara girmekten kaçınan Merkel’in kendi kaleminden çıkan ilk kitap değil. Ancak kitap, daha önce de bazı politikacılar ve gazetecilerle birlikte çeşitli kitaplarda imzası olan Merkel’in kendi kaleminden en kapsamlı eser olacak. En son 2021 yılında daha başbakanlığı döneminde yapmış olduğu üçü uzun konuşma metnini içeren kitabı ‘Was also in mein Land?’ yayımlanan Merkel, bu eserin telif hakkını bir vakfa bağışlamıştı.
Federal Başbakanlık görevinin yanı sıra 2000-2018 yılları arasında 18 yıl boyunca CDU Genel Başkanlığı da yapan Merkel’in sonbaharda çıkacak kitabında, son zamanlarda kendisine yöneltilen ağır eleştirileri de ne ölçüde yanıtlayacağı merakla bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME!