Merkel'den anayasa paketine destek

Güncelleme Tarihi:

Merkelden anayasa paketine destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2010 13:50

Almanya Başbakanı Angela Merkel’den, AK Parti’nin hazırladığı Anayasa değişiklik paketine destek geldi.

Haberin Devamı

Merkel, Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında kendisine eşlik eden Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a

Zeynep GÜRCANLI
hurriyet.com.tr

paket konusunda “çok cesur adımlar” yorumunda bulundu.

Ankara’da önce Anıtkabir’i ziyaret eden, ardından Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde yemek yiyen Merkel, bu süreler boyunca kendisine eşlik eden Bağış’a, Türkiye’nin AB Üyelik sürecine bakışını da anlattı.

Söze, “bizi yanlış anlıyorlar. Türkiye’ye verdiğimiz söze sağdığız” diye başlayan Merkel, “Türkiye ile müzakereler sürüyor. Ancak şunu unutmamak gerekir ki, bu müzakerelerin ucu açık” diye konuştu.

“TÜRKÇE OKUL, KİMSEYE FAYDA SAĞLAMAZ”

Merkel, ziyareti öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile, basın yoluyla karşı karşıya geldiği Almanya’da Türkçe okul konusunda ise, “Bizim Almanya’da amacımız, ülkemizdeki Türk kökenlilerin Alman toplumuna entegre olması. Bu açıdan bakınca, Türkçe okul, kimseye fayda sağlamaz” dedi.

Almanya’nın amacının “asimilasyon olmadığını”, Ankara’dan yapılan “Almanya Türkleri asimile etmek istiyor” yorumlarının da kendilerini çok rahatsız ettiğini anlatan Merkel, “Biz kimsenin dinine ya da kültürüne karşı değiliz, aksine büyük saygı duyuyoruz. Bizim yapmaya çalıştığımız, Türk kökenlilerin Alman toplumuna entegrasyonunu sağlamak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!