Merkel, Türk Alman Dostluk Ödülü Kybele’yi aldı

Güncelleme Tarihi:

Merkel, Türk Alman Dostluk Ödülü Kybele’yi aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2013 11:01

Bu yıl 12’ncisi verilen Türk-Alman Dostluk Ödülü Kybele’yi Başbakanlık’ta teslim alan Merkel, Almanya’da yaşayan Türklere “Endişe etmeyin. Çekinmeden sesli konuşun” diye seslendi.

Haberin Devamı

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, Türk Alman Dostluk ödülü Kybele’yi gururla aldığını söyledi. Bu yıl 12’ncisi verilen Türk-Alman Dostluk Ödülü Kybele’yi Başbakanlık’ta teslim alan Merkel, Almanya’da yaşayan Türklere “Endişe etmeyin. Çekinmeden sesli konuşun” diye seslendi. Törende konuşan Türk-Alman Dostluk Federasyonu Başkanı Cihan Sendan, 12 yıldır verdikleri Kybele ödülünü, cesurluğu, açık sözlülüğü, çalışkanlığı, kararlılığı, göçmenlerin uyumuna verdiği önem ve Türkiye Almanya arasındaki ilişkileri derinleştirdiği için Başbakan Merkel’e verdiklerini söyledi. Sendan, tarihi 8 bin 500 yıl öncesine kadar uzanan güçlü bir Anadolu tanrıçası olan ana tanrıça Kybele ödülünü Merkel’e vermekten gurur duyduklarını vurguladı.

SERBEST KONUŞTU

Ödülden ve sözlerden etkilenen Başbakan Merkel, elinde yazılı konuşma notlarını bir kenara bırakıp serbest konuştu: Burada yaşayan Türk kökenli ya da Türk vatandaşı olan herkese her defasında ‘Ben sizlerin de başbakanınızım’ dediğini hatırlatan Merkel şunları söyledi: “Özellikle korkunç NSU cinayetleri bize kendini başkasının yerine koymanın ve yanılgıların ne çabuk ortaya çıkabileceğinin önemini bir kez daha gösterdi. Biz bu tür yanılgıları ortadan kaldırmak için tüm gücümüzle çalışacağız. Ülkemizde yaşayan Türk kökenli insanların kendilerini geliştirmesini ve fırsatlardan yararlanmasını istiyoruz. Onların ülkemizin refahına katkı sağladığını biliyoruz. Ben onlara şöyle sesleniyorum. Açık olun, daha fazla tanımaya çalışın. Daha fazla sorun. Endişelenmeyin. Sizi rahatsız eden her şeyi hiç çekinmeden yüksek sesle söyleyin. Hoşgörü, güç ve ayakları yere basan böyle bir muhteşem tanrıça ödülünü almak beni mutlu etti, gururlandırdı.”

Törene Dostluk Federasyonu Yönetim Kurulu üyelerinin yanısıra Federal Hükümetin Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer de katıldı. Kybele Ödül töreni 27 Nisan’da Bavyera Eyalet Parlamentosu’nda yapılacak. Başbakan Merkel’in siyaset kategorisinde aldığı ödül 8 farklı kategoride veriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!