Merkel taksiciye adres gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Merkel taksiciye adres gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2012 10:42

Krefeld’de tren istasyonunun önündeki taksi durağının üç araçla sınırlandırılmasınaisyan eden Türk taksiciler, sonunlarının çözümü için Başbakan Angela Merkel’emektup yazdı. Merkel, mektubu yanıtladı ancak taksiciler pek memnun kalmadı.

Haberin Devamı

Almanya’nın Krefeld kentinde tren istasyonu önündeki taksi durağında sadece üç taksi için yer ayrılmasıyla büyük sıkıntıya düşen taksi şoförleri sorunlarının çözümü için Başbakan Angela Merkel’e mektup yazarak yardım talep etti.

Ancak taksiciler, park sorunlarını ilettikleri Başbakan Merkel’den bekledikleri yanıtı alamadı. Merkel danışmanı aracılığıyla gönderdiği mektupta Almanya’nın federatif yapısına işaret ederek sorunlara eyalet düzeyinde çözüm aranmasını önerdi.

12 yıllık sorun

Tren istasyonu önünde yaklaşık 12 yıldır durak problemi yaşadıklarını söyleyen Nadir Yavuz, sorunlarına Krefeld Belediyesi’nin kayıtsız kalması üzerine Merkel’e başvurduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Krefeld 250 bin nüfuslu bir kent. Bu kentin merkezinde yer alan ana tren garı önünde büyük bir alan var. Eskiden burada taksiler sorunsuz bir şekilde durup müşteri bekliyordu. Ama 12 yıl önce taksilerin sayılarını kısıtlamaya başladılar. Şu anda sadece üç taksilik yer ayrıldı. Dışarıda bekleyen taksilere ağır cezalar yazılıyor. Sıraya girmek isteyen şoförler sürekli tur atmak zorunda kalıyor. Bu durum zaten güçleşen çalışma koşullarımızı ve düşen kazancımızı daha da olumsuz etkiliyor. Dilekçeye gelen yanıtla belediyeye gittik. Mecliste özel oturum için başvurduk. Belediye Meclisi Alt Komisyonunda sorunlarımız bir kez daha anlattık. Alt komisyon bir rapor alarak konu belediye meclisine taşınacak. Talebimiz park alanlarını artırmak. Belediyeden yanıt bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!