Merkel’e dostluk ödülü

Güncelleme Tarihi:

Merkel’e dostluk ödülü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2013 09:43

TÜRK-Alman Dostluk Dernekleri Federasyonu tarafından verilen, ‘Kybele Ödül’lerinin bu yılki sahipleri belli oldu.

Haberin Devamı

Bu yıl politika dalındaki ödülün sahibi ise Almanya Başbakanı Angela Merkel (CDU) oldu. Bavyera Eyalet Parlamentosunda 27 Nisan günü düzenlenecek ödül töreni hakkında konuşan Federasyon Başkanı Cihan Sendan, hiç bir ideolojik çizgide yer almadan, Türk-Alman dostluğuna katkıda bulunan kişilere ödül verildiğini hatırlattı.

Ödüllerin 12 yıldan bu yana verildiğini belirten Sendan, “Bu yıl politika dalındaki ‘Kybele Dostluk Ödülü’ Almanya Başbakanı Dr. Angela Merkel’e verilecek. Ödül tarihinde Başbakan’ın zamanı olmaması nedeniyle kendisine farklı bir tarihte Berlin’de takdim edeceğiz” dedi.

ÖDÜL İSMAİL ÇOBAN’IN ESERİ

Federasyonun verdiği ödül heykelini Türk heykeltraş İsmail Çoban tarafından, Türk ve Alman toplumlarının dostluğuna katkıda bulunmak üzere yapılmış. Türk-Alman Dostluk Federasyonu bu yıl değişik alanlarda 4 ayrı etkinlik yapacak. Federasyon bünyesinde 26 dernek, Türkiye’de Side, Antalya gibi şehirlerde de şubeler bulunurken, İstanbul’da da temsilcilik açma çalışmaları devam ediyor.

ÖDÜL ALAN İSİMLER

Politika: Almanya Başbakanı Dr. Angela Merkel. Medya: Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Eğitim: Robert Bosch Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İngrid Hamm, Spor: Fenerbahçe takımının eski kalecilerinden Toni Schumacher Ekonomi: Sunexpress yönetim kurulu başkanı Paul Schweiger, Kültür: Kabare sanatçıcı Hagen Rether, Destekleme: Stern AG İnvestment Group yöneticisi Hans Kilger.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!