Merkel “Allah’a ısmarladık” dedi

Güncelleme Tarihi:

Merkel “Allah’a ısmarladık” dedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2013 10:43

Başbakan Merkel’in Berlin’de NSU mağdurlarına verdiği yemeğe katılanlardan Özcan Yıldırım ve Gamze Kubaşık, duygusal anların yaşandığı yemeği Hürriyet’e anlattı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Başbakan Angela Merkel’in aşırı sağcı NSU örgütünün kurbalarına Başbakanlık Ofisi’nde verdiği yemeğin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Kurban yakınlarından Gamze Kubaşık ve Keupp Caddesi mağdurlarından Özcan Yıldırım, Hürriyet’e yemek sırasında yaşananları anlattı. Kubaşık “Başbakan hepimiz ile tek tek görüştü ve giderken bize Allah’a ısmarladık dedi’’ derken Özcan Yıldırım, “Başbakan’a doğrudan birebir anlatmak beni rahatlattı. Ondaki samimiyeti fark edince içim rahat bir şekilde salondan ayrıldım” diye konuştu.

BAŞBAKANA ANLATMAK RAHATLATTI
Yıldırım, Başbakan Merkel ile buluşmasını şöyle anlattı: “Başbakanlık binasına geldiğimizde tercümanlar bizi karşıladı. Başbakanlık binasını gezdik. Yemekte sıcak bir ortamda sohbet ettik. Başbakan Merkel tek tek masaları gezdi, her masada en az 15 dakika boyunca kaldı ve bizlerle sohbet etti. Merkel masamıza geldiğinde yaşadığımız süreci konuştuk. Merkel’e polislerin bizi suçlamalarının içimizde onarılmaz yaralar açtığını anlattım. Bu çektiklerimizi daha önce başka yerlerde de dile getirmiştim. Ama başbakana doğrudan, birebir anlatmak beni rahatlattı. Ondaki samimiyeti fark edince içim rahat bir şekilde salondan ayrıldım. Başbakan adalete güvenmemiz gerektiğini söyledi. Biz de Alman yargısına güvendiğimizi belirttik. Çok samimiydi ve üzüntüsü yüzünden okunuyordu. Ben konuşurken son derece dikkatle dinledi. Birkaç kez kafasını salladı.”

Haberin Devamı

ALLAH’A ISMARLADIK DEDİ
Kurban yakınlarından Gamze Kubaşık ise Başbakan Merkel’in ince belli bardakla Türk çayı içtiğini söyledi. Kubaşık, “Başbakan özellikle Türk çayı ikram edilmesini istemiş. Çayın yanında bademli kek, baklava ve meyve servisi de yapıldı. Baklava ise cevizli idi’’dedi. Gamze Kubaşık, “Her masada bir Başbakanlık memuru vardı ve bu memur bizim sorunlarımızı dinledi. Sorunlarımızı not alan memur bunları Başbakan Angela Merkel’e iletileceğini söyledi. Yemek organizasyonu mükemmeldi. Başbakan hepimiz ile tek tek görüştü ve giderken bize Allah’a ısmarladık dedi’’ şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!