Memurların endişesi artıyor

Güncelleme Tarihi:

Memurların endişesi artıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2015 13:55

Bugün Köln'de düzenlenen yıllık kongrede bir araya gelen Alman memurlar sendikaları, şiddete maruz kalan çalışanlara dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Almanya'da kamu hizmetinde çalışan memurlar, bugün Köln'de düzenlenen yıllık kongrede bir araya gelecek. Alman Memurlar Birliği Sendikası (dbb) ile memur, çalışan ve işverenleri temsil eden Komba Sendikası, ülkede artan şiddet olaylarına ağırlık vereceğini belirtti.

Kongre öncesi basına konuşan Komba Başkanı Ulrich Silberbach, ülkede şiddete hazır insan sayısının arttığına yönelik ciddi bir uyarı yapılması gerektiğine dikkat çekerek, çalışanların hemen hemen her gün sözlü saldırıya maruz kaldığını söyledi. Silberbach, "Saldırıların sözle sınırlı kaldığına neredeyse şükredecekler" dedi.

Memurları korumak için ciddi önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden dbb başkanı Klaus Dauderstaedt, çözüm olarak şeffaf duvar ve alarm sistemlerini önerdi.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra kamu alanındaki personel açığına da değinen sendikalar, vatandaşların bu konuda olumsuz etkilendiğini kaydederek bu konuda da bir an önce çözüm bulmak gerektiğini fade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!