Melisa'nın ölümü kadere bağlandı

Güncelleme Tarihi:

Melisanın ölümü kadere bağlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2012 12:50

Almanya'da bademcik ameliyatı sonrasında yaşamını yitiren Melisa Kösedağ’ın (6) 6,5 yıl sonra görülen davasında karar çıktı. Mahkeme, doktor hatası olmadığı yönünde rapor veren ve Melisa’nın ölümünü kadere bağlayan bilirkişileri haklı buldu. Baba Mesut Kösedağ, davayı temyize taşıyacak.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Witten kentinde 27 Nisan 2005 tarihinde geçirdiği bademcik ameliyatı sonrasında hayatını kaybeden altı yaşındaki Melisa Kösedağ’ın 6,5 yıl süren davasında karar çıktı.

Bugüne kadar hazırlanan 9 ayrı bilirkişi raporunun ardından Bochum Sivil Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme, Kösedağ Ailesi'nin gösterdiği şahitleri dinleme gereği bile duymadan, davanın reddine karar verdi.

DOKTOR HATASI YOKMUŞ
Kösedağ Ailesi'nin gösterdiği ve davaya ışık tutabilecek beş şahidin anlatacaklarını gözardı eden mahkeme, daha önce doktor hatası olmadığı yönünde rapor veren ve Melisa’nın ölümünü kadere bağlayan bilirkişiler gibi kadere sığındı.

Melisa’nın Witten Marien Hastanesi’nde yapılan bademcik ameliyatından üç gün sonra, 30 Nisan’ı takip eden 24 saat içerisinde üç kanama geçirdiğine dikkati çeken baba Mesut Kösedağ, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

CEVAP BEKLEYEN SORULAR
"Melisa ikinci kanamada ambulansla Bochum Elisabeth Hospital’e sevk edildi. Ameliyatın hemen ardından, hastanenin Çocuk Yoğun Bakım Servisi bulunmadığı gerekçesiyle uyarılarımıza rağmen ‘Bir daha kanama olmaz’ denilerek ambulansla tekrar Witten’e gönderildi. Yoğun bakımda tutulması gerekirken neden gönderildi? Witten’e gelindiğinde baygın olması gereken kızım neden ayıldı? Burada yeniden kanama geçirip tekrar ameliyata alındığında Melisa’nın karnı neden şişmişti? Witten Marien Hastanesi’nde Melisa’ya müdahale eden ekip niçin dağıtıldı? Akıllarda aydınlatılmayı bekleyen onca soru olmasına rağmen, bilirkişiye göre hiç hata yok ve bunların hiçbiri ölüm nedeni olamazmış. Peki kimse hata yapmadı da Melisa niçin öldü? Bilirkişiye ve onları haklı gören mahkemeye göre Melisa’yı kader öldürmüş. Anlamakta güçlük çekiyorum. Bu çağda Avrupa’nın göbeğinde bu anlayış normal mi?”

ÇOK ACI ÇEKİYORUZ
“Bir baba olarak çektiğim acıyı anlatamam” diyen Mesut Kösesağ, ”Benim tek amacım kızım Melisa’nın mezarında rahat uyuması. Bunun için davanın peşini bırakmayacağım. Davayı bir üst mahkemeye taşımak istiyorum. Ancak, bugüne kadar yaşanan sürece bakarsak, tek başıma bir sonuç almak imkansız gibi. Başta Türk Alman Sağlık Vakfı, Konsolosluk ve Türk yetkilileri olmak üzere bana yardım edebilecek herkesten Melisa adına rica ediyorum. Lütfen yardım edin” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!