Melike dans bile edecek

Güncelleme Tarihi:

Melike dans bile edecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 16:21

Doğuştan felçli olan 19 yaşındaki Melike Akar'ın kaderi Hamburg'daki El Ele Engellilerle Dayanışma Derneği vasıtasıyla Alman ortopedi teknisyeni Heinz Biller ile tanışınca değişti.

Haberin Devamı

İSTANBUL Maltepeli doğuştan felçli Melike Akar, Alman uzman ortopedi teknisyeni Heinz Biller sayesinde yaşam sevinci kazandı. 18 yıldır yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren 19 yaşındaki güzel kızımızın kaderi Hamburg'daki El Ele Engellilerle Dayanışma Derneğiyle temas kurunca değişti. Dernek tedavi için Hamburg'a gelen kızımızı uzman doktorlara ve derneğin üyesi olan ortepedi uzmanı Heinz Biller'e gösterdi. Uzman doktorlarla birlikte Melike'nin bacak kas ve sinirlerinin kısmen çalışır olduğunu tespit eden Biller, kızımız için bacaklarını destekleyici ortez yaptı. Aynı zamanda ABD'de Kızılderiler'in kullandığı özel bitkisel ilaçla bacak sinirlerini güçlendirdi. Yürümek şöyle dursun, tek başına ayağa bile kalkamayan Melike, ortez takıldıktan sonra üç ay Almanya'da daha sonra da Türkiye'de her gün saatlerce yürüme egzersizleri yaptı. Şimdi tek başına koltuk değnekleriyle yürüyebilen genç kızımız, “Hayatımda kendimi hiç bu kadar mutlu ve sevinçli hissetmedim” dedi.

Haberin Devamı

Tüm Hamburg seferber oldu
Pahalı terapi için başta Biller ve El Ele Derneği olmak üzere Hamburglular Melike için seferber oldu. Hamburg Türk taksiciler kızımızı ücretsiz her gün rehabilitasyona götürüp, getirirken, Biller de ortez ve ilaç masraflarını üstlendi. Bakım servisi sahibi Saniye Doğan da Melike ve kendisine refakat eden annesi Ayten Akar'a büyük destek oldu. Melike'nin yaşam sevinci kazanmasında başrolü oynayan Heinz Biller, “Kas ve sinir uçları kısmen çalışıyor. Ancak 18 yıllık hareketsizliğin getirdiği kas ve sinir tembelliğini bacakların deforme olmasına neden olmuş. Bunu ilaç ve egzersizlerle aşmamız gerekiyor. Egzersizlerini Türkiye'de de gittiğinde sürdürürse, koltuk değneksizde yürüyebilecek. Hatta Melike birkaç yıl içinde dans bile edebilir” dedi. Biller, son bir yıl içinde arada Melike'nin iki santim uzadığı için yeni ortez taktığını söyledi. El Ele Derneği Başkanı Diyap Gökduman, yönetim kurulu üyesi Ali Akdemir, Saniye Doğan, üye Birgül Doğan ve taksicileri temsilen Ahmet Doğan ve Selami Aydın kızımızın sevincini paylaştılar. Düzenlenen basın toplantısında Melike koltuk değnekleriyle yürüdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!