"Melez Treni" kültür yolunda

Güncelleme Tarihi:

Melez Treni kültür yolunda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2010 12:44

Geleneksel olarak düzenlenen Melez Festivali bu yıl Duisburg'daki tren garından yola koyuldu. "Melez treni" 31 Ekim'e kadar Dortmund ile Duisburg arasında 11 kente uğrayacak.


ALMANYA
'da bu yıl Duisburg Garı’ndan start alan Melez Festivali ilginç bir açılışa sahne oldu. Melez Treni adı verilen vagonda yapılan kutlamaya Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Ulaştırma Bakanı Harry Voigtsberger, Deutsche Bahn Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Rüdiger Grube ve Ruhr 2010 Kültür Bölümü Sorumlu Müdiresi Aslı Sevindim katıldı. Melez Treni'ni bir aylık yolculuğa uğurlamak için yapılan şenliğe ayrıca 20 sanatçı ve çok sayıda kültürsever katıldı.

Alman Demiryolları'nda meslek eğitimi yapan gençlerin boyadığı ve dizaynını yaptığı tren beş vagondan oluşuyor. Bu vagonlarda konser verme, dans etme, oryantal bir ortamda dinlenme ve internet aracığıyla dış dünya ile bağlantı kurma imkanları buyunuyor. Melez Treni 31 Ekim'e kadar Dortmund ile Duisburg arasında 11 kente uğrayacak. Melez Treni bu arada bir çok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapacak.

KÜLTÜR KÖPRÜSÜ KURACAK
Buna paralel olarak Melez festivaline katılan şehir ve semtlerde onlarca etkinlik, bu bölgelerin kültürel çeşitliliğini, tarihini, dönüşüm sürecini ve geçmişini konu edinecek. 31 Ekim'e kadar birçok etkinliğe imza atacak ve kültürler arasında köprü kuracak Melez Festivali’nde Türk kökenli Ruhr bölgesi sakinleri de kültürel etkinliklere doyacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!