Melez Festivali, başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Melez Festivali, başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2008 11:43

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ruhr Bölgesinin kültürlerin festivali Melez, cumartesi günü başlıyor.

Haberin Devamı

Hürriyet’in medya partneri olduğu ve 'Birlikte yaşamak„ başlığı altında sanatseverlerin karşısına çıkan Melez Festivali, 18 Ekim-1 Kasım 2008 tarihleri arasında Ruhr Bölgesinin değişik kentlerinde tiyatro, dans, okuma, konser ve eğitim dallarında birçok etkinlikler sunacak.
Birçok kuruluşun katılımıyla 'Avrupa Kültür Başkenti- Ruhr 2010' kuruluşu tarafından düzenlenen Melez, bu cumartesi günü çoğunlukla göçmenlerin yaşadığı Dortmund’un kuzey semtine geziyle başlıyor. Aynı gün Essen’de Melez bünyesinde yer alan Türk-Alman Edebiyat Festivali Literatürk’ün açılışı yapılacak. Türk Edebiyatının usta kalemlerinden Murathan Mungan’ın katılacağı açılış Grillo Tiyatrosunda olacak.
Melez’in öne çıkan etkinlikleri arasında Dortmund Kültür ve Sanat Tarihi Müzesinde 23 Ekim’de düzenlenecek Kına Gecesi yer alıyor. 25 Ekim günü ise Genco Erkal yönetimindeki Dostlar Tiyatrosu Sivas katliamını konu alan 'Sivas 93' adlı oyunu Bochum Jahrhunderthalle’de sahneleyecek. 1 Kasım Cumartesi günü ise aynı yerde müzikli ve masallı aile gününde, Ruhr Çocuk Korosu, başta Türkiye, İsrail ve Polonya olmak üzere değişik ülkelerden aşkı, ayrılığı ve ölümü anlatan halk türkülerini seslendirecekler. Melez Festivalinin tüm programı www.melez.de internet sitesinde bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!