Melek yüzlü katil'e şok

Güncelleme Tarihi:

Melek yüzlü katile şok
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2013 13:21

İtalya Yüksek Mahkemesi bugün aldığı kararla ABD’li öğrenci Amanda Knox ve eski erkek arkadaşı Raffaele Sollecito hakkında 2011 yılında alınan beraat kararını bozdu.

Haberin Devamı

Knox, kararın açıklanmasının ardından yaptığı ilk açıklamada, beraat kararının bozulmasının "acı verici" olduğunu belirterek, gerçeğe güveninin sonsuz olduğunu belirtti.

Temyiz Mahkemesi’nin aldığı karar yıllardır dünya medyasını meşgul eden davada son gelişme oldu. Daha önce bağımsız adli tıp uzmanları davayla ilgili kanıtlara İtalyan polisinin yaptığı muameleleri ağır bir dille eleştirmişti.

Savcılar Knox ve Sollecito’yu 2007 yılında Kercher’a saldırmak ve genç kızı öldürmekle suçlamıştı. İlk mahkemede ikili suçlu bulunmuş ve sırasıyla 26 ve 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

2011 yılında karar değişmiş ve Knox ile Sollecito dört yıl hapiste kaldıktan sonra salıverilmişti.

Olayla ilgili bir başka davada ise Fildişi Sahilleri vatandaşı Rudy Guede Kercher’ın ölümüyle ilgili olarak suçlu bulunmuş ve 16 yıl hapse mahkum edilmişti.

Guede şu an cinayetle ilgili hapiste tutulan tek kişi ancak savcılar Guede’nin bu cinayeti tek başına işlemiş olamayacağını belirtiyor. Geçtiğimiz yıl savcılar beraat kararlarına karşı bir temyiz dilekçesini mahkemeye sunmuş ve kararları “çelişkili ve mantıksız” olarak nitelendirmişti.

İtalya Temyiz Mahkemesi bugünkü kararını alırken mahkeme sürecindeki tutarsızlıkların yeniden yargılamaya zemin oluşturup oluşturmadığını göz önünde bulundurdu. Mahkemenin gerekçeli kararının kısa bir süre sonra açıklanacağı belirtildi. Knox ve Sollecito’nun davası Floransa’da görülecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!