Mehmetçik’ten Kosova’da eğitime destek

Güncelleme Tarihi:

Mehmetçik’ten Kosova’da eğitime destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2023 11:19

1999 yılından bu yana Kosova’da Barış Gücü KFOR bünyesinde görev yapan Türk askeri, sağlıktan eğitime her alanda Kosova halkının yanında olmaya devam ediyor. Türk askeri, Kosova’nın güney bölgesinde yer alan ve Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı Prizren’deki Con Buzuku Fen Lisesi’ne, bilgisayar dersliği yaptı.

Haberin Devamı

CON Buzuku Fen Lisesi Türkçe eğitim sorumlusu Akif Koro’nun, KDTP milletvekili Enis Kervan’dan lisede bilgisayar sınıfının olmadığını ve bu yüzden öğrencilerin büyük sıkıntı çektiklerini söylemesinin ardından Türk askeri harekete geçti. Bir ay süren çalışmanın ardından 24 bilgisayardan oluşan bir derslik yapıldı. Türk, Arnavut ve Boşnak dillerinde eğitimin verildiği lisedeki bilgisayar dersliğinin açılışına, KTDP milletvekili Enis Kervan, Prizren Belediye Başkanı Shaqir Totaj, Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Sabri Gökhan Karamürsel, Prizren Belediyesi Eğitim Müdürü Luljeta Veselaj Gutaj ile çok sayıda davetli katıldı. Okul müdürü Gülay Karyagdi, çok işlevli bilgisayar dersliğinin eğitim kalitesinin artırılması için önemli olduğunu vurguladı.

Mehmetçik’ten Kosova’da eğitime destek
YARINLARIMIZIN GÜÇLENMESİ İÇİN
Prizren Belediye Başkanı Shaqir Totaj da teknolojinin gücünden hareket ederek genç nesillerimizin ve dolayısıyla yarınlarımızın güçlenmesine önemli katkı için Türk askeri ve devletine teşekkür etti. Kosova Demokratik Türk Partisi milletvekili Enis Kervan da Türkiye’de eğitime 19. yüzyıldan bu yana önem verildiğini bir makaleden alıntılarla anlatırken, günümüzde Türkiye’nin ülke dışında da eğitime yatırımlarının önemine işaret etti. Öğretmenlerimizin özverisine dikkati çeken Kervan, projenin hayata geçirilmesine sebep olan eğitimci Akif Koro ve Türk askerine desteklerinden dolayı teşekkürlerini ifade etti. Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, Türk Ordusu’nun sadece Kosova’nın güvenliğine değil, her alanda altyapısına da destek vermeye devam ettiğini belirtti. Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Sabri Gökhan Karamürsel, yaşadığımız dönemde teknolojinin bilgiye ulaşmayı kolaylaştırdığını ve yeni bilgi ve teknolojiye yatırım ile gençlerin yarınlarına yatırım yapıldığını söyledi.
Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı da projeye 16 bin 664 Euro destek verdi. Dersliğe, 24 bilgisayar, masa ve koltuğu, 1 adet yansı cihazı ve yansı perdesi gibi araçlar hibe edildi. Törende öğrenciler de şarkılar söyleyerek bir gösteri yaptı.
Mehmetçik’ten Kosova’da eğitime destek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!