Marxloh sevgisi ödül getirdi

Güncelleme Tarihi:

Marxloh sevgisi ödül getirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2012 10:55

Almanya’da Duisburg’un Marxloh semtinde doğup büyüyen Mustafa Tazeoğlu, kurduğu “Urban Rhizome” ajansının “Eğitim için oturma projesi” ile Almanya’nın önemli yarışmaları arasından bulunan Münih’teki Sosyal Girişimcilik Akademisi (Münchener Akademie für soziales Unternehmertum) tarafından verilen “eğitim ve uyum ödülü”nün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Eğitim ve entegrasyona dönük proje, jüri tarafından inandırıcı ve sosyal bulunarak 40 bin Euro ile ödüllendirildi. Münih’teki Sosyal Girişimcilik Akademisi’nin bu çalışması Vodafon Vakfı başta olmak üzere, birçok işletmenin yanı sıra önemli üniversiteler tarafından da destekleniyor.

İki yıl önce başladı

Mustafa Tazeoğlu ödül alan projesi hakkında, “Proje çalışmalarına yaklaşık iki yıl önce başladım. Bu arada kendi ajansımı kurdum. Bana çok destek verip, ufkumu açan ortağım Cristina Bleks ile tanıştım. Projenin içeriğini kısaca; israfı engellemek, olanları m kullanmak, sadakat ve şefkate dayalı iletişim olarak anlatmak mümkün. Bir kök kurup insanları orada bir birlerini benimsemelerini istedim. Semtteki birçok ev boş ve kullanılmıyor. Şahıslara ait evler ve Thyssen’e ait birçok ev boş duruyor. Kamuya ait kullanılmayan salonlar da var” dedi.

Gaziantepli bir ailenin çocuğu olan Mustafa Tazeoğlu her genç gibi belirli yaşlarda Marxloh’un dışarıdaki imajından utanç duyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Liseye giderken şehri terk etmek istedim. Şansıma arkadaş çevrem, eğitimli, bilgili ve sosyal kişilerden oluşuyordu. Onlarında etkisinde kalarak 16 yaşındayken bir gün eve gelip, aileme Fransa’ya gitmek istediğimi söyledim. Çok şaşırdılar. Bir yıllığına Fransa’ya gittim. Fransa’yı tanıyacağım derken, kendimi tanımaya başladım. Gittiğim her yerde sosyal yönden dışlanmış, düşük semtleri gezip oralarda yaşamayı tercih ettim. İnsanlarla yakın ilişkiye geçince orada bulunmaktan gurur duyduklarına tanık oldum. Bulundukları semt ne kadar kötü olsa da, ‘biz buralıyız’ diyorlardı. Sonunda evimi, yani Marxloh’u özlemeye başladım. Memleketimin, Duisburg-Marxloh olduğunu artık her yerde gururla söyleyebiliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!