Marmara GmbH’nin kurucusu Hüseyin Kuru, vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Marmara GmbH’nin kurucusu Hüseyin Kuru, vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2023 11:50

Almanya’nın ünlü gıda markası Marmara GmbH ve Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği’nin (ATİAD) kurucusu Hüseyin Kuru, İzmir’de hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

1954 yılında Malkara-Tekirdağ’da doğan ve Almanya’nın Düsseldorf kentine 1969 yılında 15 yaşındayken bir isçi ailesi çocuğu olarak gelen Hüseyin Kuru, Daimler-Benz AG Düsseldorf’ta meslek eğitimi yaptı. Ardından elektrik-elektronik bölümünde yüksek öğrenim gören ve yüksek mühendis olarak mezun olan Hüseyin Kuru, bir süre otomasyon mühendisi olarak çalıştı. 1980 yılında öğrencilik yıllarında hayalini kurduğu şirketi Marbara Import-Export GmbH’yı kurdu ve aynı yıl 3 Ekim’de Düsseldorf Hali’nde ticari faaliyete başladı.

İZMİR’DE DEFNEDİLDİ
Kısa sürede Türklerin ve özellikle Müslüman göçmenlerin özlediği gıda ürünlerini Almanya’ya getirme konusunda öncü şirketlerden olan Marmara GmbH’ye daha sonraki yıllarda kardeşleri de katıldı. İlk önce öğrenim için Almanya’ya gelen kardeşi İbrahim Kuru, 1982’de Mustafa Kuru ve 1987’de de Mülahim Kuru şirkette çalışmaya başladı. 1986’da Hannover’de Leko Import GmbH ve 1989’da Frankfurt’ta Kule Import GmbH kuruldu. Hüseyin Kuru tarafından 1980 yılında kurulan Marmara GmbH, Avrupa’da Türkiye gıda sektörünün önde gelen firmalarının işbirliği için tercih ettiği bir partner konumunda.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası (07.04.2000) sahibi olan Hüseyin Kuru, İzmir’de vefat etti ve 16 Haziran 2023 tarihinde Buca Kırklar Mezarlığı’nda defnedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!