Mannheim Cemevi'nden vatandaşlara çağrı

Güncelleme Tarihi:

Mannheim Cemevinden vatandaşlara çağrı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 15:07

MANNHEİM Alevi Kültür Merkezi, Cemevi’nde cenaze yıkama ve morg binası için “Bir tuğlada sen koy” kampanyası başlattı. Dernek binasında yaptırılan cemevine ve cenaze yıkama yerine katkıda bulunanların isimleri tuğlalara yazılarak ölümsüzleştirildi.

Haberin Devamı

“Bir tuğlada sen koy” kampanyasına Mannheim Alevi Kültür Merkezi Başkanı İmam Efe, Dernek İkinci Başkanı Sedat Korkmaz, Baktat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan, çok sayıda işadamı ve alevi vatandaşlar katıldı.


TÜM MÜSLÜMANLAR KULLABABİLİR
Kampanyayla ilgili düzenlenen etkinlikte konuşan Alevi Kültür Merkezi Başkanı İmam Efe, “Bir tuğla da sen koy kampanyasıyla başlattığımız bu projeye birçok üyemiz katıldı. Mannheim ve çevresinin ihtiyaç duyduğu bir gereksinimdi. Bildiğim kadarıyla böyle bir yerin yapımına ilk kez biz başlamış olduk. Üyelerimiz başta olmak üzere, çevredeki bütün Müslümanlar ihtiyaç duyduklarında burayı gelip kullanabilirler” dedi.


EKSİKLİK GİDERİLDİ
Mannheim Alevi Kültür Merkezi ikinci başkanı ve cemevi projesi sorumlusu Avukat Sedat Korkmaz, Almanya’da yaşayan Türkler’in böyle yerlere ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Hastanelerde ve mezarlıktaki yerlerin yetersiz oluşu bizi bu karara yönlendirdi. Cenaze ile ilgili hizmetler, alevi inancına göre yıkanması ve Cemevimizde cenaze namazının kılınması mümkün olacaktır. Bu bağlamda böyle bir yerin yapımına katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

BAKLAN DA TUĞLA TAŞIDI
Cemevi için “Bir tuğlada sen koy” kampanyasının törenine katılan Baktat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan da kampanyaya destek verdi. İşadamı Mustafa Baklan kendi ismini taşıyan bir tuğlayı cemevine koydu. Böyle kutsal bir projeye destek vermekten mutlu olduğunu belirten Mustafa Baklan, Dünyanın neresinde olursak olalım İslami usullere göre yaşamamız dinimizce farz kılınmış. İnsan mutlaka buradan geçecek. Ama bu süre içerisinde uzun ve sağlıklı yaşasın, dünyada her istediğini yaparak muradına erdikten sonra buraya nasip etsin. Çünkü son zamanlarda düşen uçaklar kazalarında ölenlerin parçası bulunmuyor. Onun için bu yerler gerekli. Cemevi’ne ön ayak olduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!