Malmö Anadolu 1. Lig'de

Güncelleme Tarihi:

Malmö Anadolu 1. Ligde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2007 19:55

İsveç 2. Lig takımı Malmö Anadolu BI (Mabi), 1. Lig'e yüseldi. Malmö Anadolu, Avrupa liglerinde en üst amatör lige yükselen ilk Türk takımı oldu. Malmö Anadolu son lig maçında kendi sahasında lig ikincisi Helsinborg'u 3-1 yenerek, 11 puan farkı ile 59 puan ile ligi şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

İSVEÇ'te Malmö Anadolu futbol takımı, 1. Lig'e yükselerek tarihi bir zafer elde etti. Yıllardır, 1. Lig'e takım çıkarma hedef ve arzusunda olan Türkler, bunu Malmö takımıyla başardılar. Son lig maçında kendi sahasında lig ikincisi Helsinborg’u 3-1 yenerek 11 puan farkı ile 59 puan ile ligi şampiyon bitirip 1. Lig'e "merhaba" diyen Malmö Anadolu, 22 maçta 19 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Rakip kalelere 59 gol atan ekibimiz, kalesinde 20 gol gördü.

Hedef 1. süper lig

İsveç’te tek Türk takımı olarak 1. Lig'de oynayacak Malmö Anadolu’ya İsveç’teki ve Avrupa’daki tüm Türklerin sahip çıkması gerektiğini de belirten Kulüp Başkanı Mustafa Timuçin şunları söyledi:
"Kapılarımız herkese açık. Malmö’de yaklaşık bin Türk yaşıyor. Başkent Stockholm ve diğer kentlerdeki Türkler'in de Malmö Anadolu’yu sahiplenmesini istiyoruz. Hedeflerimiz arasında 1. Süper Ligi ve İsveç Ulusal Ligi bulunmaktadır. Buraya çıkabilmek için de arkamızda güçlü bir Türk taraftarını görmek istiyoruz."

Derneklerden destek

Malmö Anadolu'nun 1. Lig'e çıkmasının ardından ilk destek İsveç Türk Federasyonu Başkanı Ahmet Önal ve Türk Gençlik Federasyonu Başkanı Selçuk Ünlü’den geldi. Önal, "İsveç’ten bir Türk takımını Avrupa Kupaları finallerinde görmek istiyoruz. Bizim de Mabi için hedefimiz bu. Bunun için Avrupa’daki tüm örgütlerini ve işadamlarını hareket geçireceğiz" derken, şöyle konuştu:

"Bir zamanlar Topkapı’mız vardı. Ona sahip çıkamadık. Bundan ders çıkararak, Anadolu'yu kucaklamamız gerekir."

Ahmet Önal, Malmö Anadolu kulübünün İsveç entegrasyon politikasında 'Sembolik' bir değerinin de bulunduğunu belirterek, "İsveç’te bu popülerliğe ulaşmış bir Türk takımının bu değerini de korumak lazım" dedi.

İbrahimoviç de Anadolu'dan çıkma

İsveç Milli Takımının ve İnter takımının ünlü yıldızı Zlatan İbrahimoviç ve İsveç Milli Takım oyuncusu Yksel Osmanovski de geçmişte Malmö Anadolu’da forma giyen ünlü futbolcular arasında yer alıyor.


Futbol yaşamına 1972 yılında Türk Anadolu olarak adım atan ve 2001 yılında girdiği ekonomik darboğazdan kurtulmak için İsveç kulübü Malmö ile birleşerek Malmö Anadolu (Mabi) adını aldı. Türkler 7 yönetim kurulu üyesi ile kulüp içerisinde Türk ağırlığını koruyor. Çıktığı maçlarda gögsünden Türk bayrağını indirmeyen formalarıyla dikkat çeken Malmö Anadolu, yıllardır Stockholm’deki Türk takımı Topkapı’nın başaramadığını da başararak İsveç ve Avrupa’daki Türk takımları arasında en üst lige çıkma başarısını gösteren tek ve ilk Türk takımı ünvanını aldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!