Mainz’da 100’üncü yıl coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Mainz’da 100’üncü yıl coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2023 17:17

Mainz Başkonsolosluğu, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında, Türk ve Alman konuklardan oluşan yaklaşık 500 kişinin katıldığı bir resepsiyon düzenledi.

Haberin Devamı

Resepsiyona, Rheinland-Pfalz (RLP) İçişleri ve Spor Bakanı Michael Ebling, Mainz Büyükşehir Belediye Başkanı Nino Haase, Eyelet hükümeti protokol şefi vekili Sarah Mauerer, Saarland Başbakanı Anke Rehlinger’i temsilen Eyalet Kançılarya Şefliği Avrupa Birimi Başkanı Dr. Deniz Alkan, Rheinland-Pfalz Aile, Kadın, Kültür ve Uyum Bakanı Katharina Binz’i temsilen Eyalet Devlet Sekreteri Janosch Littig, CDU milletvekili Gordon Schnieder, SPD Eyalet Parlamentosu Fraksiyon Başkan Yardımcısı Jaqueline Rauschkolb, BioNTech şirketi kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin’in eşi Dr. Özlem Türeci, Bad Kreuznach Büyükşehir Belediye Başkanı Emanuel Letz, Bingen Belediye Başkanı Thomas Feser, Türk ve Alman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlarımız katıldı.

Mainz’da 100’üncü yıl coşkusu

Şehitlerimiz ve 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşunun ardından Türk ve Alman milli marşları okundu. Başkonsolos Sedat Turan ve Eyalet İçişleri ve Spor Bakanı Michael Ebling tarafından birer selamlama konuşması yapıldı.
Mainz’da 100’üncü yıl coşkusu

Mainz’da 100’üncü yıl coşkusu

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!