Mahkeme iddianameyi kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme iddianameyi kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2022 10:24

Frankfurt Eyalet Mahkemesi, Almanya siyasetinde son dönemlerin en tartışmalı isimlerinden biri haline gelen Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann hakkındaki iddianameyi kabul etti. Savcılık, Peter Feldmann’ın makamını kullanarak Türkiye kökenli eşi Zübeyde Temizel’e sosyal yardım derneği AWO’ya bağlı çocuk yuvasında yüksek maaş ödenmesini sağladığı suçlamasında bulunuyor. Ancak mahkeme, duruşmaların ne zaman başlayacağını ve kaç duruşma öngörüldüğü konusunda bilgi vermedi.

Haberin Devamı

SAVCILIĞIN incelemeye almasından sonra muhalefet partilerinin istifasını istediği Peter Feldmann, mahkemenin kararına göre istifa konusunda karar vereceğini açıklamıştı. Eintracht Frankfurt’un Sevilla kentinde oynadığı UEFA Kupası finalinden dönüşte uçakta hosteslere cinsel göndermeli konuşma yapan Feldmann, partisi SPD’yi de kızdırmış, teşkilattan da istifası istenmişti. Ancak Feldmann, mahkemenin davayı kabul etmesine rağmen kararı rahat karşıladı. Feldmann, t-online haber sitesine yaptığı açıklamada iyimser olduğunu belirterek, “En sonunda aşırı suçlamalar açıklığa kavuşturulabilir. Hukukun üstünlüğüne, adalete inanıyorum. Bu nedenle, masumiyetimi mahkemede kanıtlayabileceğime kesinlikle eminim” dedi. Duruşmaların, aleyhindeki iddiaların asılsız olduğunu göstereceğini belirten Feldmann, “Açık bir vicdanla söyleyebilirim ki, benim iyi niyetim satın alınamaz” diye konuştu.

Haberin Devamı

AZLEDİLMESİ GÜNDEME GELDİ
Ancak savcılık ise Feldmann’ın eşinin ‘hiçbir somut gerekçe’ olmadan yüksek maaşla işe başladığı konusunda yeteri kadar delil bulunduğunu kaydediyor. Ayrıca iddianamede, AWO’nun 2018’deki seçim kampanyasına yüklü miktarda bağışta bulunduğu da yer alıyor. Savcılığın, Feldmann’ın bu süre içinde ayrı yaşamaya başladığı eşine yönelik soruşturma ile AWO yöneticilerine yönelik açtığı soruşturmanın ayrı ayrı yürütüldüğü açıklandı. Feldmann’ın geçen hafta partisinden de gelen baskılara rağmen istifa etmeme yönündeki kararından sonra azledilmesi gündeme gelmişti. Hatta bu konuda SDP de gerekirse girişimde bulunacağını açıklarken, yasalar gereği azledilmesiyle ilgili sürecin zor olduğu belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!