Mağdurlar güvenmediği için şikayet etmiyor

Güncelleme Tarihi:

Mağdurlar güvenmediği için şikayet etmiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2012 11:52

Frankfurt’ta göçmenlere polis dayağı iddialarının artması üzerine yabancılar meclisi başkanı Enis Gülegen, “Polisi, polise şikayet etmek istemeyenler var. Bu tür şikayetleri bağımsız bir kurul araştırsın” dedi.

Haberin Devamı

FRANKFURT’ta önce Afrikalı genç Derege W., ardından Türk Ayşe A. ile eşi Mounir A.’nın polisten dayak yedikleri iddiasının yankıları sürüyor. Polisle ilgili şikayetlerin artışın tesadüf olmadığını ileri süren Frankfurt Yabancılar Meclisi Başkanı Enis Gülegen, siyasi partileri, Emniyet Müdürlüğü ile Frankfurt Belediyesi yetkilerini Almanya’da artan ırkçılığa karşı tavır almaya çağırdı.

Dayak iddiaları gündeme bomba gibi düşen Ayşe A., eşi Mounir A. ile Derege W.’yi dinleyen Frankfurt Yabancılar Meclisi Başkanı Enis Gülegen, polisten şikayetçi olanların emniyete güven duymadıkları için şikayet dilekçesi vermediklerini belirterek, “Bu tür konuları araştıracak bağımsız bir kurul oluşturulmalı” dedi.

IRKÇILIĞI TARTIŞMALIYIZ
Almanya’da ırkçılığın devletin farklı kademelerine ulaştığını ileri süren Gülegen sözlerini şöyle sürdürdü: “Göçmenlerin hedef haline getirilmesine izin vermeyelim. Önlem alınmasını talep ediyoruz. Önlem alınmazsa bu tür olaylar artarak devam edecektir. Konuyu Frankfurt Belediye Meclisi’ne taşıyacağız. Irkçılığın kamuoyunda tartışılmasını istiyoruz. Sosyal barış bu iddialar görmezden gelinerek korunamaz. Ayrımcılık Yasası’nın uygulanmasını talep ediyoruz. Hukuk, şiddete karıştığı tespit edilen kişilere gereğini yapmalıdır.“

EVİMDE DELİL ARADILAR
Park cezası sonrasında makbuz talep edince polisin kendilerine şiddet uyguladığını iddia eden babası Alman, annesi Faslı Mounir A. ise “Şiddete başvuranlar makam ve kişi ayırt etmeksizin gerekli cezayı almalarını istiyoruz. Konunun örtbas edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanmaya kararlıyız“ dedi.

Bilet kontrolü sırasında polisten dayak yediğini iddia eden Afrikalı genç Derege de “Polis dayak attığı gibi, aleyhime delil bulabilmek için evimi izinsiz aradı. Almanya’ya güvenim kalmadı. Olayı kapatmaya uğraşıyorlar. Konu açıklığa kavuşmazsa yenilerinin olması kaçınılmazdır“ diye konuştu.

Frankfurt Emniyeti Bilgi veremeyiz
FRANKFURT Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü Alexander Kiessling, Hürriyet’e yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi: “Haberinizde konu ettiğiniz olayın bilgisi bize ulaştı. Adı geçen kişiler Frankfurt 1. Karakolu’nda şikayet dilekçesi verdi. Olay yetkili emniyet birimleri ve savcılık tarafından araştırılıyor. Şuanki prosedürün içeriği ile soruşturmanın seyri hakkında usul ve veri kanunu gereği bilgi vermemiz mümkün değildir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!