Mağdurlar ertelemeye tepkili

Güncelleme Tarihi:

Mağdurlar ertelemeye tepkili
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2013 10:33

NSU davasının 6 Mayıs’a ertelenmesi, kurban yakınlarının ve avukatlarının tepkisini çekti. NSU’nun 2006’da katlettiği Mehmet Kubaşık’ın kızı Gamze Kubaşık, Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nin mağdurları ciddiye almadığını söyledi.

Haberin Devamı

Erteleme kararını duyduğunda “Yüzüne tokat atılmış” gibi hissettiğini belirten Kubaşık, “Mahkeme erteleme kararını kamuoyundan önce biz mağdurlarla paylaşmalıydı. Ama önce basına bilgi verildi. Yani mahkeme biz mağdurları ve yaralıları önemsemiyor” dedi.

AİLECE DİRENCİMİZ DÜŞTÜ

Gamze Kubaşık, avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, duruşmanın yapılacağı güne kendini hem madden hem de manevi açıdan yoğun olarak hazırladığını ifade ederek, “Eğer kararın açıklandığı Cuma gününden itibaren organizasyonlarla ilgili gerekli düzenlemeler ivedilikle yapılmış olsaydı dava önceden planlandığı gibi 17 Nisan’da başlayacaktı. Ailece direncimiz iyice düştü” dedi.

VAHİM BİR DURUM

NSU’nun ilk kurbanı Enver Şimşek’in çocuklarına avukatlık yapan Stephan Lucas ve Jens Rabe de duruşmaların ertelenmesini vahim bir durum olarak niteleyerek, “Umarız duruşmalar bundan sonra adaletli olarak organize edilir” dedi.

CESARETLERİ YOK

Theodoros Boulgarides’in ailesi adına müdahil avukat olarak katılan Angelika Lex ise “Mahkeme bu tutumuyla sanki bu davaya elverişli değillermiş gibi hava yaratıyor. Anayasa Mahkemesi’nin gösterdiği yoldan gitmeye bile cesaret edemiyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!