Mado 10 milyon doları ke?ilere yatıracak

Güncelleme Tarihi:

Mado 10 milyon doları keilere yatıracak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2008 10:11

MADO, Maraş dondurmasındaki lezzetin sırrı olarak gösterilen ke?i sütünü üretmek i?in, halen 1000 adet olan ke?i ?iftliğini toplam 10 milyon dolarlık bir yatırımla 10 bin adete ?ıkaracak.

Haberin Devamı

Türkiye ?apında mağaza sayısı 214'e ulaşan, yurtdışında ise 15 franchise mağazası bulunan MADO, salep pazarına aktif olarak girişinin yanı sıra Maraş dondurmasını Rusya ve ABD pazarına ihracına hazırlanıyor. MADO, Maraş dondurmasındaki lezzetin sırrı olarak gösterilen ke?i sütünü üretmek i?in, halen 1000 adet olan ke?i ?iftliğini toplam 10 milyon dolarlık bir yatırımla 10 bin adete ?ıkarma hazırlığı yaptığını a?ıkladı.

MADO Yönetim Kurulu ?yesi Kadriye Kambur, dondurmayı sokaktan kafe ortamında oturarak yenen bir ürün haline getirdiklerinin üzerinden 15 yıl ge?tiğini belirterek , şöyle dedi:

"Türkiye sokak dondurmacılığından "Cafe Dondurmacılığı" kültürüne ge?işin başlangıcı sayılan Bağdat Caddesi- Caddebostan MADO'nun a?ılmasıyla, Türk insanı "Dondurma Cafe" geleneğiyle tanışmış oldu. Anadolu'nun bir ?ok ilinden mağaza a?ma konusunda her gün ?ok sayıda talep geliyor. Türkiye'de ilk mağazamızı İstanbul Bağdat Caddesi'nde a?tığımız i?in, bu bizim i?in standart oldu. O yüzden Türkiye'nin herhangi bir kentinde mağaza a?ılışına sıcak bakmamız i?in yer ve konum ?ok önemli. O şehrin en iyi caddesinde, en iyi noktasında olması ve işletmecisinin de MADO kültürünü tümüyle benimsemiş birisi olması gerekiyor"

15 ?LKEYE İHRACAT

Kadriye Kambur, Rusya'da mağaza a?ılışıyla ilgili sürecin işlediğini ve 2009 i?inde faaliyete ge?eceğini belirterek, şunları kaydetti:

" İhracat pazarlarında yeni a?ılımlarımız olacak. Doğrudan dondurma ihracatı yapmak istemiyoruz. Bizimki bir anlamda komple mağaza ihracatı şeklinde ger?ekleşiyor. Böylece MADO kültürü yanı sıra Türkiye'nin tanıtımı i?in mütevazi olsa da bir katkımız oluyor. Şu anda Mado dondurma yakın bölgemizde Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Cidde'de, KKTC ve Tunus'ta satılıyor. Romanya'nın ardından yakın bölgede son mağazamız Bulgaristan'da a?ıldı. Uzakdoğu'da ise Güney Kore, Hong Kong ve Singapur'un yanı sıra dünyanın en uzak ucunda Avustralya'da MADO kafeler hizmet veriyor"

"DONDURMANIN KALBİ ABD'YE GİDECEĞİZ"

Franchise yöntemiyle gerek yurti?i mağaza a?ılışında gerekse yurtdışına yönelişte MADO standartlarını korumaya büyük önem verdiklerini ve aceleci davranmadıklarını belirten Kambur, MADO'nun en heyecan verici hedeflerinden birisi dondurmanın anavatanı sayılan ABD'ye ihracat olduğunu söyledi. Kadriye Kambur bu konuda " ABD'den bu konuda ?ok talep alıyoruz. Bizim i?in de doğru bir pazar.Şimdiye kadar ü? fuara katıldık ve orada tüketici ile MADO dondurmasını buluşturduk. Çok severek tükettiklerine şahit olduk. Fuarda inanılmaz bir satış da yaptık. Uzak olmayan bir gelecekte ABD pazarına da MADO'nun gireceğine eminiz" dedi.

"KEÇİ S?T?N?N SAYISIZ FAYDASI"

MADO'nun "2002 yılı Türkiye'nin Franchising sistemini en iyi uygulayan marka" ödülüne sahip olduğunun altını ?izen Kadriye Kambur, MADO dondurmanın en büyük özelliğinin ke?i sütüyle yapılması olduğunu belirterek şu bilgileri verdi:

" Ke?i sütü, besin ve mineral değerleri a?ısından anne sütüne en yakın süt olduğu söyleniyor. Ke?ilerin diğer süt veren hayvanlardan daha az miktarda süt vermesinden dolayı da olduk?a zor bulunan bir besin maddesi. Ayrıca ke?i, yüzyıllardır kahve dahil bir?ok güzel aroma ve tadın insanlar tarafından keşfinde yol gösterici "akıllı-se?ici" hayvan olmuştur. Bu se?icilik ona, tabiatta güzel kokulu, tatlı meyve, bitki ve yiyecekleri tercih ettirir. Haliyle bu güzel kokulu ve tatlı yiyecekler, ke?inin etine ve sütüne de ayrıcalıklı tad ve rayiha verir".

"10 BİN KEÇİLİK ÇİFTLİK KURUYORUZ"

MADO Dondurmanın üretiminde kullanılan ke?i sütünün, şimdiye dek Kahramanmaraş'ta bulunan 33 bin metrekarelik fabrika civarındaki köylerden temin edildiğini aktaran Kadriye Kambur, bundan böyle MADO dondurmasının temel hammaddesi ke?i sütünün, Kahramanmaraş'taki MADO ?iftliklerinden sağlanacağını a?ıkladı ve şunları söyledi:

Haberin Devamı

"MADO'nun mimarları Mehmet, Atila ve Erdal KANBUR kardeşler, ürünlerinin esas bileşenlerinden olan ke?i sütünü temin i?in üretim ?iftliği kurdular. ?ncelikle Kahramanmaraş'ta bulunan Ahir Dağı'nda ilk etapta 6 milyon dolarlık ve toplam olarak da 10 milyon dolarlık bir yatırımla 600 dönümlük arazi üzerinde kurulan ?iftliğin uzun vadede daha da geliştirilmesi düşünülüyor. Çiftlikte bugün itibari ile 1000 adet ke?i yetiştiriliyor ve gelecek 3 yıl i?erisinde de ke?i sayısının 10 bin adede yükseltilmesi planlanıyor. Çiftliğin Ahir Dağı'nda kurulmasının temel nedeni, ke?ilerin bu bölgenin naturasında yetişen bitki, meyve ve yiyecekleri tercih etmesi ve bu bölgedeki ke?i sütünün niteliğinin, MADO dondurmaları i?in vazge?ilmez oluşu."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!