Madenciler unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

Madenciler unutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2022 13:50

Essen Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu, Türk ve Alman davetlilerin yoğun katılımıyla Hotel Bredeney’de gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

KUZEY Ren Vestfalya SPD milletvekili Volkan Baran, Polonya Köln Başkonsolosu Jakub Wawrzyniak, Türk-Alman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş insanları, bürokratlar ve farklı meslek dallarından 350’yi aşkın davetlinin yer aldığı resepsiyon, Amasra’daki maden faciasında hayatını kaybeden 41 işçi için bir dakikalık saygı duruşu ve milli marşların okunmasıyla başladı. Essen Başkonsolosu Sezai Tolga Şimşir, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Her ülkenin tarihi, kuruluş öyküsü ve bu süreç içerisinde yaşadıkları, şüphesiz ki kendine özgüdür. Öyle zannediyorum ki, bundan tam 99 yıl önce insanlık tarihinin benzersiz evladı, Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün benzersiz dehasıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, insanlık bakımından kendine özgü bir geçmişe sahiptir. Tarihteki 17’nci Türk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, kanla, irfanla ve benzer fedakârlıklarla kurulmuştur. Bu kutlu günde başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nda canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin, hatıralarını yad ediyorum.”

Madenciler unutulmadı
Essen Başkonsolosu Sezai Tolga Şimşir

Haberin Devamı

LEWANDOVSKI FORMASI HEDİYE ETTİ
Başkonsolos Tolga Şimşir, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve Türk-İslam karşıtlığı konusuna da değindi. Iserlohn’da Müslüman mezarlığına gerçekleştirilen saldırıyı hatırlatan Şimşir, şöyle devam etti: “Maalesef olayın üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen, hâlâ failleri aydınlatılabilmiş değil. Bu dünyadaki hayatı son bulmuş, sonsuzluğa erişmiş insanlarımızın mezarlarına dahi saldırmaya cüret göstermiş bir zihniyetle mücadele etmek hepimizin sorumluluğudur. Bu noktada, Almanya’nın bir bütün olarak, uyum, çok kültürlülük ve hoşgörü gibi konularda ortaya koyduğu çalışma ve çabaları takdir etmekle beraber, bu güzel ülkeye hiç yakışmayan, esasen Türk toplumu ve Müslümanlardan ziyade, Almanya’nın birlik ve beraberliğine kasteden bu tür eylemlerin artık son bulması gerektiğini özellikle vurgulamayı bir borç biliyorum.”

Madenciler unutulmadı

Davete katılan Polonya Köln başkonsolosu Jakub Wawrzyniak’e teşekkür eden Başkonsolos Sezai Tolga Şimşir, Wawrzyniak’ın KRV’de görev yapan başkonsoloslar arasında en kıdemli başkonsolos olduğunu söyledi. Polonya Başkonsolosu Jakub Wawrzyniak, ünlü futbolcu Robert Lewandowski’nin formasını Başkonsolos Şimşir’e hediye etti. Şimşir, formayı oğluna götüreceğini söyledi. Resepsiyon, ayrı ayrı sahne alan Duygu Erdoğan ve Beril Sun’un müzik dinletisiyle son buldu.
Madenciler unutulmadı

Madenciler unutulmadı
Madenciler unutulmadı

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!