Macaristan'ın en pahalı yağlıboya tablosu çalındı

Güncelleme Tarihi:

Macaristanın en pahalı yağlıboya tablosu çalındı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2012 12:51

Macaristan'ın 1 milyon değerindeki en pahalı yağlıboya tablosu "Randevu" çalındı.

Haberin Devamı

Tivadar Kosztka Csontvary'nin 2006 yılında 230 milyon forinte (1 milyon dolar) satılan ve ülke tarihinin en pahalı yağlıboya tablosu olan eserinin çalındığı açıklandı. Macar polisi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tablonun sahibinin yaptığı ihbar üzerine eserin aranmasına başlandığını bildirdi.

Macaristan'ın gelmiş geçmiş en iyi ressamları arasında yer alan Csontvary'nin "Randevu" isimli tablosunu 1902 yılında resmettiği zannediliyor.

Macaristan'da bisikletlilere radar uygulaması
Macaristan'da bisikletliler için radar uygulaması başlatıldı. Macaristan polisi, bundan böyle ülke genelinde sadece otomobillerin değil, bisikletlilerin de hız sınırını aşıp aşmadıklarının radarla tespit edileceğini açıkladı.

Macaristan'ın Szolnok İli Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Yarbay Gabor Kosztya, elektrikli bisikletlerin çıkmasıyla birlikte bisikletler için geçerli 40 kilometrelik hız sınırının aşılmaya başladığını, sınırı aşan bisikletlilere aynı otomobil sürücülerine uygulandığı gibi para cezası kesmeye başladıklarını açıkladı.

Macaristan'da Türk TIR şoförü kaza yaptı, 45 yaşındaki Macar yaşamını yitirdi
Macaristan'da Türk TIR şoförünün yaptığı kazada 45 yaşında bir Macar vatandaşı hayatını kaybetti.

Kazayla ilgili açıklamada bulunan Macaristan'ın Kiskunfelegyhaza Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, 23 yaşındaki Türk TIR şoförünün kullandığı Türk plakalı TIR'ın Kiskunfelegyhaza şehir merkezinde bir yayaya çarptığını, 45 yaşındaki Macar vatandaşının tüm müdahalelere karşı kurtarılamadığını bildirdi.
Macar polisi Türk TIR şoförünün ismini açıklamazken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

10 milyon nüfusu olan Macaristan'da cep telefonu abone sayısı 11 milyon 647 bin
10 milyon nüfusu olan Macaristan'da cep telefonu abone sayısı 11 milyon 647 bin oldu.

Macaristan Ulusal Medya ve İletişim Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Macaristan'da cep telefonu abone sayısının geçtiğimiz Şubat ayı itibaryle 11 milyon 647 bine ulaştığı bildirildi.

Macaristan'da faaliyet gösteren üç cep telefonu operatörü arasında en fazla abonesi bulunan şirketin Alman telefon devi T-Mobile olduğu ve bu şirketin ülkedeki abone pazar payının yüzde 45,25'ine sahip olduğu açıklandı.

İkinciliği Norveç cep telefonu operatörü Telenor'un yüzde 31,95 ile elde ettiği, son sırada ise İngiliz Vodafone'nun yüzde 22,88'lik payla yer aldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!