Maas’tan aktif politikaya veda

Güncelleme Tarihi:

Maas’tan aktif politikaya veda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2022 12:35

Almanya’nın SPD’li Dışişleri eski Bakanı Heiko Maas, Federal Meclis milletvekilliğinden istifa ederek aktif politikayı bırakma ve bundan sonra avukat olarak çalıma kararı aldı. Daha önceki dönemlerde “Politikacı olarak emekli olmak istemiyorum” diyen Heiko Maas, SPD Federal Meclis Grubu’nu bilgilendirdikten sonra bugün (Çarşamba) Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas’a bu ayın sonunda milletvekilliğinden feragat edeceğini içeren imzalı belgeyi teslim etti.

Haberin Devamı

HUKUK Fakültesi’ni bitirip avukat olduğu halde şu ana kadar hiç avukatlık yapmayan Heiko Maas, yeni yıl itibariyle Berlin’deki bir avukatlık bürosunun ortağı olarak çalışmaya başlayacak 26 Eylül 2021’de yapılan genel seçimlerde Saarland Eyaleti’ne bağlı Saarlouis bölgesinden adaylar arasında en fazla oyu alan Heiko Maas’ın yerine yedek listesinin ilk sırasındaki SPD Eyalet Gençlik Teşkilatı (Jusos) Başkanı 21 yaşındaki Emily Vontz’un geleceği açıklandı. İklimin korunması ve Avrupa politikası ile genç neslin çıkarlarını savunan, Politik Bilimler ile Fransız Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisi olan 21 yaşındaki Emily Vontz’un, Federal Meclis’in ‘en genç milletvekili’ olacağı belirtildi.

HEIKO MAAS KİMDİR?
Heiko Maas, 19 Eylül 1966’da Almanya’nın Fransa sınırındaki Saarland Eyaleti’ne bağlı Saarlouis kentinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini bitirdikten sonra Saarbrücken’deki Saarland Üniversitesi’nde hukuk öğrenimi yaptı. 1989 yılında öğrenciyken SPD’ye üye oldu ve 1994 yılında Saarland Eyalet Parlamentosu’na milletvekili olarak girdi. 2000-2018 yıllarında Saarland SPD Teşkilatı Başkanlığı, 1998-1999’da Saarland Eyalet Çevre, Enerji ve Ulaşım Bakanlığı, 2012-2013’te de Eyalet Ekonomi, Çalışma, Enerji ve Ulaştırma Bakanlığı yaptı. Merkel kabinesinde de 2013-2018 yıllarında Federal Adalet Bakanı, 2018-2021 yıllarında da Federal Dışişleri Bakanı olarak görev aldı.

 

BAKMADAN GEÇME!