Lufthansa grevi binlerce yolcuyu mağdur etti

Güncelleme Tarihi:

Lufthansa grevi binlerce yolcuyu mağdur etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2015 11:09

Almanya’nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa’da kabin çalışanları, bir haftalık iş bırakma eylemini dün saat 14.00 itibariyle Frankfurt ve Düsseldorf Havaalanlarında başlattı. Lufthansa üzerindeki baskıyı artırmak isteyen Uçuş Kabin Görevlileri Kuruluşu (Ufo), grev süresi boyunca farklı havaalanlarını hedef alacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Haftaya Cuma gününe kadar sürecek grevlerin öngörülemez olmasını eleştiren Lufthansa, ortaya çıkan rahatsızlığın yükünü müşterilerin üstlenmek zorunda kalacağını bildirdi.

Avrupa’nın en büyük havayolu şirketi, grev neticesinde dün öğle vaktine kadar 23 uluslararası olmak üzere toplam 290 uçuşunu iptal etti. Dün kısa ve orta mesafelerdeki iptallerden etkilenen uçuş sayısı 520'ye ulaştı.

Mağdur olan yolcular için iki bin 500 otel odası tutulurken, havaalanını terk edemeyen yolcular için yüzlerce sedye yatak hazırlandı. Kabin personeli sendikası Ufo, Frankfurt ve Düsseldorf’ta başlatılan iş bırakma eylemlerinin dün sabah saat 6.00 ile gece 23.00’e kadar sürdürüleceğini duyurdu. Lufthansa, yolculara gelişmeler hakkında güncel bilgileri kendi internet sitesinden sunacağını da haber verdi.

PAZAR GÜNÜ GREV OLMAYACAK

Lufthansa grevi binlerce yolcuyu mağdur etti



"Pazar günü yolcular özel sebeplerden dolayı yolculuk yapacağı için bu günde herhangi bir grev planlanmadı." diyen Ufo sözcüsü, okul tatillerinin sona ermesiyle eve dönen öğrencileri etkilememek için Bavyera ve Baden-Württemberg eyaletlerinde iş bırakma eylemlerini düzenlemeyeceklerini açıkladı.

Lufthansa ile 19 bin uçak kabin görevlisini temsil eden Ufo ile iki yıldır yaşlılık ve ‘geçiş dönemi bakımı’ adı verilen ve çalışanların işten ayrıldıktan sonra yasal emeklilik yaşı olan 63 dolana kadar geçen sürede de maaşlarının bir kısmının ödenmesini öngören düzenlemelere ilişkin anlaşmazlık yaşanıyor. Körfez Arap havayolu şirketleri tarafından sıkı bir rekabet ile karşı karşıya kalan Lufthansa ise yönetimi bu alanlarda tasarruf yapılmasını istiyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!