Lösemiye karşı omuz omuza

Güncelleme Tarihi:

Lösemiye karşı omuz omuza
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2024 13:09

Almanya’nın Hessen eyaletinde yerel futbol ligi takımlarından TGS Wörsdorf’un 2. Lig takımı Kickers Offenbach’la 18 Şubat Pazar günü gerçekleştireceği dostluk maç kapsamında kan kanseriyle mücadele için kök hücre bağışı kampanyası düzenlenecek.

Haberin Devamı

Kısa bir süre önce Wiesbaden Grup Ligi’ndeki TGS Wörsdorf’un teknik direktörlüğüne getirilen Hakan Tutkun, Kemik İliği Bağışçıları Data Bankası’nın (DKMS) desteklediği kampanyanın saat 14.00’ten itibaren futbol sahasında kurulacak standta düzenleneceğini belirtti.
Bilindiği gibi kan kanseri tedavisinde gerekli olan kök hücre nakli için önce uyumlu kemik iliği bağıçılarını bulabilmek için mümkün olduğunca çok insandan tükürük numunelerinin toplanması ve bunların laboratuvarda değerlerdirilmesinden sonra bilgi bankalarında toplanması gerekiyor. Almanya’da ağız içinden alınan örnekle gerçekleştirilen kayıt çalışmalarına katılımın yaygın olması, binlerce hasta için uygun kök hücre bulma şansını artırıyor.

Lösemiye karşı omuz omuza
Kendi babasını da genç yaşta bu hastalıktan kaybettiğini belirten Hakan Tutkun şu çağrıda bulundu: “Takımımız TGS Wörsdorf, pazar günü saat 15.00’te Hessen eyaletinin ünlü takımlarından Kickers Offenbach ile karşılaşacak. Bu dostluk karşılasmasından önce, saat 14.00’ten itibaren DKMS ile birlikte kayıt kampanyası başlayacak. Ben TSG Wörsdorf’un başına eylül ayında getirildim ve Gruppenliga Wiesbaden’de ligde kalma mücadelesi veriyoruz. Gelecek hafta başlayacak lig öncesindeki bu son hazırlık maçımızda bu önemli kampanyayı düzenlemek istedim. Babamı 18 yaşıdayken kaybettim, insanın sevdiği kişiyi kaybetmesinin acısını çok iyi bilirim. Almanya‘da istatistiklere göre her 45 dakikada bir kan kanseri teşhisi konuluyor. Tedavi için yeni kök hücre bağışçısı kazanmak çok önemli olduğundan DKMS ile birlikte bu kayıt kampanyasını organize ettim. Tüm Hessen halkına sesleniyorum: ‘Hiç bir çocuk annesiz ve babasız kalmasin! Rica ediyorum, herkes pazar günü kampanyaya katılsın ve kök hücre verici olarak kayıt olsun. DKMS‘e kayıt olmak çok kolay ve sadece bir kaç dakikanızı alacak. Sizden hiç bir ücret talep edilmeyecek ve yapacağınız sadece pamuklu bir çubugu ağzınızda bir kaç saniye gezdirip, Türkçe de bilen personelimize vermeniz. Pazar günü, görüşmek ümidiyle…”
Lösemiye karşı omuz omuza

18 Şubat Pazar günü saat 14.00’teki kampanyanının gerçekleştirileceği TSG Wörsdorf futbol sahasının adresi şöyle: Wallbacher Str. 2, 65510 Idstein-Wörsdorf.

BAKMADAN GEÇME!