Londra’daki Türk radyocu cinayetinde gelişme!

Güncelleme Tarihi:

Londra’daki Türk radyocu cinayetinde gelişme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2023 15:16

Londra’da kız arkadaşıyla birlikte kaçırıldıktan sonra öldürülen radyocu Koray Alpergin’in cinayet davası, Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Davada 6 şüpheli, cinayet, adam kaçırma, hürriyeti tahdit ve adaleti yanıltmaya çalışmaktan yargılanıyor.

Haberin Devamı

LONDRA’daki Türkiye ve KKTC kökenli nüfus arasında popüler bir isim olan, Bizim FM’in sahibi 43 yaşındaki Koray Alpergin cinayetiyle ilgili davada savcılığın iddiaları tüyler ürpetti.

Londra’daki Türk radyocu cinayetinde gelişme

Davaya bakan Savcı Crispin Aylett, Alpergin cinayetiyle ilgili şu iddialarda bulundu: “Tottenham semtindeki boş bir bara götürüldü ve burada ‘sadist haydutlar’ tarafından işkenceye uğradı: Dövüldü, boğazı sıkıldı, kaynar su döküldü ve bıçaklandıktan sonra ormanlık bir alana atıldı. Ölmeden önce çırılçıplak soyuldu ve korkunç işkenceden geçirildi. Yumruklar, tekmeler ve sopalarla vuruldu, ayakları bıçaklandı.” Savcılık, ölümünden önceki günlerde, son derece neşeli bir karakter olan Alpergin’in kaygılı göründüğünü anlattı. Alpergin’in ağır bir borç yükü altında olduğu belirtilirken, saldırganların 13 Ekim akşamı daha önceden bir takip aracı taktıkları otomobilini bekledikleri iddia edildi. Alpergin ve Dalbudak daha sonra Kuzey Londra’daki Enfield semtinde bulunan evlerine geldikleri sırada, maskeli ve bıçaklı saldırganların çifti zorla beyaz bir minibüse bindirdikleri kaydedildi.

Haberin Devamı

Londra’daki Türk radyocu cinayetinde gelişme

Savcı Aylett, çiftin daha sonra Tottenham’daki boş bir bara götürüldüğünü ve burada öldürüldüğünü savundu. Savcı “Gözde Albudak ise barın tuvaletinde kilitli bir halde neredeyse iki gün geçirdi. 15 Ekim’de öğleden sonra serbest bırakıldı” diye konuştu.

Londra’daki Türk radyocu cinayetinde gelişme

SUÇLAMALARI REDDETTİLER
Cinayetten sonra yapılan otopside Alpergin’in vücudunda 94 farklı yara tespit edilmişti. Alpergin’in cesedi daha sonra Loughton semtindeki ormanlık bir alana götürüldü ve birkaç saat sonra köpeğini dolaştıran bir kişi tarafından bulundu. Savcı yakılan sahte plakalı araçların kullanılmasının, olayın organize bir suç örgütüyle, büyük olasılıkla da uyuşturucuyla bağlantılı olduğunu gösterdiğini savundu.

Haberin Devamı

Londra’daki Türk radyocu cinayetinde gelişme

Savcı “Koray Alpergin’in kaçırıldığı ve yaptığı bir şey için cezalandırıldığını ya da bildiği bir şeyi, belki de para ya da uyuşturucunun yerini söylemeye zorlandığını düşünüyoruz” dedi. Davadaki yargılanan zanlılar, Steffan Gordon, Tejean Kennedy, Samuel Owusu-Opoku, Junior Kettle, Ali Kavak, ve Erdoğan Ulçay. Gordon, Kennedy, Owusu-Opoku, Kettle ve Kavak cinayet ve hürriyeti tahdit suçlamalarını reddetti. Kennedy, Owusu-Opoku, Kettle ve Kavak ayrıca adam kaçırma suçlamalarını reddederken, Gordon kabul etti. Ulcay ve Kavak ayrıca, Alpergin’in cesedini ormana atıp, olayda kullanılan iki aracı yaktıkları iddiasıyla adaletin yerini bulmasını engelleme suçlamalarını reddetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!