Londra’daki Türk okulunda karne şöleni

Güncelleme Tarihi:

Londra’daki Türk okulunda karne şöleni
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2023 10:26

Londra’daki Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’nun 2022-2023 yıl sonu karne dağıtımı töreni şölen havasında gerçekleşti. Çocukların hem eğlendikleri hem de karnelerini aldıkları karne dağıtım törenine KKTC Londra Temsilciliği Eğitim ve Kültür Ataşesi Metin Harper’in yanı sıra, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve aileler katıldılar.

Haberin Devamı

Londra’daki Türk okulunda karne şöleni
OKUL Başkanı Sevtap Kemal okula katkı yapan kuruluşlara teşekkür ederken, “Güzel verimli bir yıl geçirdik. Buradan herkese teşekkür ediyorum, yaptığınız hizmetler çok büyük, kıymetli veliler çocuklarınızı Türk okullarına getiriniz, kendi kültürlerini, milli ve dini günlerini öğrensinler, yabancı bir memlekette asimile olmasınlar. Yıl içinde yaptığımız kutlamalar anmalar birer tarih dersi gibidir. Ne mutlu bize ki yabancı bir memlekette Türkçe eğitim ve etkinlikleri yapabilme imkânımız oluyor. Ekonomik sıkıntılardan dolayı okulumuzu ayakta tutmak için iş adamlarımızın daha duyarlı olup yardımlarını bekleriz. Okulumuz 16 Eylül’de tekrar yeni öğretim yılına açılacaktır. Bu yıl bizlere sponsor olan İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA), Britanya Türk Kadınları Derneği, Dr. Tahsin Bilginer, Serim Kelami, Noyanlar Şirketi, Kervan Sofrası, Türk Toplumu Futbol Federasyonu’na teşekkürlerimizi sunarım” dedi. Etkinlikte Metropolitan Türk Polis Derneği’ne bağlı Türkiye kökenli polis görevlileri Komiser Eren Emin ve Ahmet Retvan, çocuklarla bir araya geldi. Polislere sorular sorarak hatıra fotoğrafı çektiren çocuklara küçük hediye verildi. Etkinlikte İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA) Dr. Başkanı Seyyare Beyzade, okula katkı için Okul Başkanı Sevtap Kemal’e, içerisinde 497 sterlinlik çek bulunan bir zarf verdi.
Londra’daki Türk okulunda karne şöleni
KATILIMCILAR
Davetliler arasında Konsey Başkanı Kenan Nafi, Dr. Tahsin Bilginer, TTFF Başkanı İrfan Davulcular, NOTCO Başkanı Osman Ercen, Belediye eski meclis üyesi Ayfer Orhan ve Konsey eski başkanı Ayşe Osman, dernek eski görevlileri Ayşe İbrahim ve Nazan Mustafa’da yer aldı.
Londra’daki Türk okulunda karne şöleni
KARNE VEREN ÖĞRETMENLER:
Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Dili ve Kültürü Okulu öğrencilerine karneleri öğretmenler Necmi Hasanoğlu, Firdevs İpekçi, Fisun Aykır, Enver Namık, Ayşen Namık, Çimen Olgun ve Özkan Gülay tarafından verildi.
Londra’daki Türk okulunda karne şöleni

BAKMADAN GEÇME!