Londra’daki kitap tanıtımında gençlerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Londra’daki kitap tanıtımında gençlerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2023 10:27

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıslı Türk sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Kıbrıslı Türk gençlik sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

LONDRA’da temaslarda bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Cumhurbaşkanlığı Dış Basın Sözcüsü Kerem Haser’in İngilizce çevirisini üstlendiği ‘The Vision of States in Cyprus’ (Kıbrıs’ta İki Devlet Vizyonu) adlı kitabının tanıtım etkinliğine de katıldı. Tatar, burada yaptığı konuşmada kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, kitapta iki devlete dayalı çözüm vizyonunun anlatıldığını söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin de yeni siyasette büyük desteğinin olduğunu, bu bakımdan Rumların ve Yunanların federal cumhuriyet içerisinde Türkleri azınlığa ve Türkiye’yi Kıbrıs’tan dışlamaya yönelik bütün bu çabalarının artık bir sonuç vermediğini, bunları çok denediklerini ve eşitlik temelli olan anlaşmanın Rumlar tarafından hiçbir zaman destek görmediğini söyleyebilirim. Bu sebeple, yan yana yaşayan iki ayrı egemen eşit devletin iş birliği anlaşması olabileceğini burada anlatmaya çalıştık. Cenevre görüşmelerini, New York’taki temaslarımızı, Türkiye’nin desteğini ve son 2 buçuk yıldır yaptığımız bütün çalışmaları dünya kamuoyuna anlatabileceğimiz bir kitabın yayınını Londra temsilciliğimizde tanıtımını gerçekleştirdik.”

Londra’daki kitap tanıtımında gençlerle buluştu

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kitap tanıtım etkinliğine KKTC Cumhurbaşkanlığı Dış Basın Sözcüsü Kerem Haser ile birlikte katıldı.

Haberin Devamı

KATKI VERMELERİNİ İSTEDİ
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğin ardından Londra’daki Kıbrıslı Türk gençlik sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Sorunları ve talepleri dinleyen Tatar, İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türk toplumunun desteğinin önemine vurgu yaptı ve birlik beraberlik içinde yeni siyaseti güçlendirme çalışmalarına katkı vermelerini istedi.

Londra’daki kitap tanıtımında gençlerle buluştu

Londra’daki kitap tanıtımında gençlerle buluştu

 

BAKMADAN GEÇME!