Londra’da Zafer Bayramı coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Londra’da Zafer Bayramı coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 10:56

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi. Büyükelçilik rezidansında düzenlenen resepsiyona, Büyükelçi Osman Koray Ertaş, eşi Sevcan Ertaş, Silahlı Kuvvetler ve Kara Ataşesi Albay Ömür Candar’ın yanı sıra büyükelçilik çalışanları, yabancı misyon temsilcileri, çeşitli kurumların yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

RESEPSİYONUN yabancı konukları arasında İngiltere Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tümgeneral Mick Smeath ve diğer ülkelerden farklı unvanlara sahip askeri ataşeler vardı. KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin, KKTC Londra Temsilcisi Tahir Tahir, KKTC Konsolosu Namık Cafer, KKTC Basın Ataşesi Esra Emin ve Londra Büyükelçiliği Hava Ataşesi Hava Muhabere Albay Serkan Virlan’ın da katıldığı kutlamada Büyükelçi Osman Koray Ertaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajı okudu. Büyükelçi Osman Koray Ertaş, Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde 101 yıl önce gerçekleşen Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin, kadını ve erkeğiyle Türk milletinin en zorlu şartlarda elde ettiği zafer olduğunu belirtti. Kazanılan zaferin bir yıl sonra Cumhuriyet’le taçlandığını kaydeden Ertaş, “Türk milleti aynı ruhla zor bir coğrafyada güçlüklerin üstesinden gelme kararlılığını ortaya koymuştur” dedi.

Londra’da Zafer Bayramı coşkusu

Londra’da Zafer Bayramı coşkusu

Londra’da Zafer Bayramı coşkusu

Londra’da Zafer Bayramı coşkusu
‘KAHRAMANLARIMIZI RAHMETLE ANIYORUZ’
Büyükelçi Ertaş, törenin ardından Hürriyet’e yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: “Milletimiz, kahramanları sayesinde zor bir coğrafyada her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi başarabilmiştir. Bu ülke için her türlü fedakârlığı gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal Savaşı kahramanlarımız, on yıllar boyunca ülke savunmasında yaşamını yitiren nice kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz.”

 

BAKMADAN GEÇME!