Londra’da Türk polisler uyardı: Kahkaha gazına dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Londra’da Türk polisler uyardı: Kahkaha gazına dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2023 09:55

Londra’da Metropolitan Polis Teşkilatı, Enfield Alevi Kültür Merkezi ve Göksunlular Dayanışma ve Kültür Derneği’nin ortak organizasyonu ile Edmonton’daki Britanya Alevi Federasyonu (BAF) yerleşkesinde madde bağımlılığı ve kesici aletlerle işlenen suçlara karşı toplantı düzenlendi.

Haberin Devamı

TOPLANTIYA, polis teşkilatı adına komiser Mehmet Ganidağlı, polis memurları Yiğit Akdağ, Fikret Molla ve Andy Palmer ve Türkiye kökenli nüfusun yoğun olduğu Enfield ilçesinden Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Çetinkaya katıldı. Komiser Ganidağlı, toplantıda gençler arasında uyuşturucu kullanımı sorununa değindi ve anne-babaların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Ganidağlı, anne ve babaların bir aile üyesi ya da çocuklarının uyuşturucu kullandığından şüphelendiklerinde nasıl destek alabileceklerini ve harekete geçebileceklerini anlattı.

Londra’da Türk polisler uyardı: Kahkaha gazına dikkat

ÖLÜME BİLE YOL AÇIYOR
Toplantıda özellikle, ‘kahkaha gazı’ diye bilinen azot oksit kullanımı konusuna odaklanıldı. Ganidağlı, gençlerde bu gazın kullanımı sonucu görülen kısa ve uzun vadeli etkilerden bahsetti. Azot oksit kullanımında yanıklar, baş dönmesi, kalp krizi, sinir kaybı, kontrol kaybı, baş ağrısı, boğulma hissi, paranoya ve en nihayetinde ölüm gibi sonuçlar yaşanabileceğini vurgulayan Ganidağlı, ebeveynlerin çocuklarını düzenli olarak kontrol etmeleri, ihtiyaçlarını dikkatle izlemeleri, gerekirse eşyalarını aramaları, para harcama alışkanlıklarını gözlemlemeleri çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Londra’da Türk polisler uyardı: Kahkaha gazına dikkat

5 DAKİKA İÇİNDE ÖLÜME YOL AÇIYOR
polis memuru Yiğit Akdağ da kesici aletlerle işlenen suçların tehlikelerinden ve kesici alet taşıma konusunda son dönemde yapılan yasal değişikliklerden bahsetti. Akdağ, bıçakla yaralanma durumunda, normalde 6 litre kan bulunan insan vücudundan 1.5 litre kan kaybının beş dakika içinde ölüme yol açabileceğini vurguladı. Akdağ ayrıca, kalbe alınabilecek bir bıçak darbesinin bir dakika içinde karşı tarafı öldürebileceğini, kola ve bacağa alınabilecek bir darbenin bile ölümcül olabileceğini söyledi. Seminere katılan 160 kişiye verilen bir diğer önemli mesaj da polisten yardım isteyebilecekleri ve isimsiz ihbarda bulunabilecekleri yönündeydi. Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Çetinkaya da belediyenin Enfield’ı daha güvenli bir yer haline getirmek için çalıştığını vurguladı.

Haberin Devamı

Londra’da Türk polisler uyardı: Kahkaha gazına dikkat

Londra’da Türk polisler uyardı: Kahkaha gazına dikkat

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!