Durum vahim: Ambulansta bekleme süresi ölümlere neden oluyor

Güncelleme Tarihi:

Durum vahim: Ambulansta bekleme süresi ölümlere neden oluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2022 13:41

Londra’da, ambulansla götürüldükten sonra hastaneye yatmak için ambulansın içinde bir saatten fazla bekleyen hasta sayısında büyük bir artış olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

YENİ yayımlanan verilere göre, Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS), rekor talep, grevler ve grip vakalarında büyük artış yaşanırken, 11-18 Aralık haftasında hastanelere ambulanslarla ulaşan her yedi hastadan birinden fazlası (yüzde 16.2) hastanedeki görevlilere teslim edilmeden önce 60 dakikadan fazla bekliyor. Aynı dönemde ambulansların yaklaşık üçte biri de (yüzde 32.8) hastayı devretmeden önce 30 dakikadan fazla bekledi. Hasta teslimatında hedeflenen süre 15 dakika olarak belirlenmişti. Ambulans hizmetleri yetkilileri, hasta teslimatındaki gecikmenin ölümlere yol açtığı uyarısında bulundu. Hasta teslimatındaki gecikmeler nedeniyle, ambulansların bir haftada toplam 3 bin 269 saat kaybettiği ve bu durumun da acil aramalara yanıt vermekte gecikmelere yol açtığı bildirildi. Geçtiğimiz günlerde sızan veriler de Londra’da felç ve göğüs ağrısı gibi acil durumları tanımlayan kategori 2 ambulans taleplerine 2 saatin biraz altında bir sürede ambulans gönderildiğini gösteriyordu. Bu taleplerde hedef süreyse 18 dakika.

Haberin Devamı

Durum vahim: Ambulansta bekleme süresi ölümlere neden oluyor

1 MİLYYON TEDAVİ BEKLİYOR
Verilerde 21 Aralık’ta yapılan paramedik grevinin etkileri görülmüyor. Hemşirelerin 15 Aralık’ta yaptığı greve acil durum hemşireleri katılmamıştı. Paramedik grevinde gerekçelerden biri hasta teslimatında yaşanan gecikmelerdi ve bu durumun sistemin baskı altına girdiğini gösterdiğini söylemişlerdi. Bu arada geçen hafta da Ekim 10’u itibariyle 1 milyon Londralı’nın tedavi beklediği ortaya çıkmıştı.
30 binden kişi bir yıldır tedavi beklerken, 2 bin 025 kişi ise bir buçuk yıldır tedavi görmeyi bekliyor.

Durum vahim: Ambulansta bekleme süresi ölümlere neden oluyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!