Londra’da da yüzüncü yıl coşkusu!

Güncelleme Tarihi:

Londra’da da yüzüncü yıl coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2023 13:40

Londra’da, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı vesilesiyle Londra Büyükelçiliği tarafından yaklaşık 1000 davetlinin katılımıyla bir resepsiyon düzenlendi. Geceye, bir toplantıya katılmak için Londra’ya gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve eşi Reyyan Erdoğan da katıldı.

Haberin Devamı

Londra’da da yüzüncü yıl coşkusu
LONDRA’nın tarihi ve kültürel sembollerinden olan ve 2 bin yıllık geçmişi bulunan Guildhall binasının dış cephesi gece boyunca Türk bayrağı renkleriyle aydınlatıldı. Davetlileri kapıda Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, eşi Sevcan Ertaş, Başkonsolos Bekir Utku Atahan, Müsteşar Ceren Serbest, Özkan Serbest, Silahlı Kuvvetler Ataşesi Albay Ömür Candar ve Türkiye’nin İçişleri Müşaviri Kemal Şahin karşıladı. Konuklar arasında eski Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin ve temsilcilik görevlileri, Azerbaycan’ın Londra Büyükelçisi Elin Süleymanov ve eşi Lala Abdurahimova’nın da yer aldığı çok sayıda büyükelçi yer aldı.
Londra’da da yüzüncü yıl coşkusu
‘CUMHURİYETİMİZİ İLERİLERE TAŞIMAYA KARARLIYIZ’
Etkinlikte, Türk kadın müzisyenler tarafından icra edilen milli marşların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video mesajı gösterildi. Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, konuşmasında, geride bıraktığımız 100 yılda büyük sınamalar ve zorluklarla karşılaştığımız dönemler olduğunu, ancak her şeye rağmen, milletimizin azim ve çalışkanlığı sayesinde Türkiye’nin daima ilerlediğini, Atatürk’ün ortaya koyduğu muasır medeniyet hedefi doğrultusunda yoluna devam ettiğini belirterek, “Bundan sonra da Cumhuriyetimizi daha ilerilere taşımaya kararlıyız. Bugün, hem Türkiye Cumhuriyeti ve büyük Türk milleti olarak kaydettiğimiz başarıları kutlama hem de geleceği umut ve azimle kucaklama günüdür” dedi.
Londra’da da yüzüncü yıl coşkusu
GEÇMİŞ VE GELECEK 100 YILA BAKIŞ
Resepsiyonda Birleşik Krallık’ı temsilen konuşan Dışişleri Devlet Bakanı Lord Ahmed, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü vesilesiyle Britanya hükümetinin tebriklerini iletti; Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ilişkilere verdikleri büyük önemin altını çizdi. Ülkemizdeki deprem felaketinde hayatını kaybedenler için taziyelerini sundu. Türkiye’nin Suriye’deki ihtilaf, Ukrayna’daki savaş ve Gazze’deki durum bağlamında oynadığı kilit rolle uluslararası alanda ne kadar önemli bir aktör olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirtti. Geçmiş 100 yılı olduğu gibi, gelecek 100 yılı da aynı coşkuyla kutlayacağımızdan emin olduğunu söyledi. Resepsiyonda ayrıca, Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) Başkanı, Prof. Emma Edhem de bir konuşma yaptı. Atatürk’ün öncülüğünde yola çıkan ve sonraki nesillerin çabalarıyla bugünlere gelen Türkiye’nin başarılarını kutladıklarını belirten Edhem, Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ekonomik ilişkilerin her iki ülkeye de değer katacak şekilde geliştiğini, bu konuda TBCCI olarak katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti. Etkinlik, TBCCI ve Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren Türk şirketlerinin destekleriyle gerçekleşti.
Londra’da da yüzüncü yıl coşkusu

Londra’da da yüzüncü yıl coşkusu

Londra’da da yüzüncü yıl coşkusu

Londra’da da yüzüncü yıl coşkusu

BAKMADAN GEÇME!