Londra'da cumhuriyet balosu

Güncelleme Tarihi:

Londrada cumhuriyet balosu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2007 17:20

Londra'da Türk Dernekleri Federasyonu tarafından balo düzenlendi. Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan konuşmasında, Cumhuriyet'in kuruluşunun 84. yıl dönümünü kutlamanın verdiği onur ve mutluluğu dile getirirken, birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu.

Haberin Devamı

Baloda, Londra Başkonsolosu Bahadır Kaleli, Büyükelçilik ve Başkonsolosluk personelinin yanı sıra İngiltere’deki Türk derneklerinin yönetici ve üyeleriyle bazı İngiliz politikacılar hazır bulundu.
Gecede İngiliz Parlamentosu Milletvekillerinden David Lammy, David Burrowes ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Michael Cashman ile İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Şener Sağlam da birer konuşma yaptılar. Londra’nın Tottenham bölgesi milletvekili olan David Lammy Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediklerini, parlamentoda 50 civarında etnik azınlık mensubu milletvekili olduğunu ve bunların içerisinde Türkleri de görmek istediklerini söyledi. Cumhuriyet balosunda daha sonra, geceye ücret talep etmeden katılan soprano Gabriela Di Laccio sahneye çıktı. Di Laccio katılımcılardan büyük alkış aldı.
Bu yıl 2.si düzenlenen Yılın Üstün Hizmet Ödülleri de Londra Türk Radyosu’ndan Kelami Dedezade, Profesör Selma Basket ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a verildi. Denktaş’ın yerine ödülünü KKTC Londra Temsilcisi Dilek Yanık aldı. Balo, pop müziği sanatçısı Reyhan Karaca’nın konseriyle sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!