Londra YEE’den üst üste iki konser

Güncelleme Tarihi:

Londra YEE’den üst üste iki konser
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 12:59

Londra Yunus Emre Enstitüsü (YEE) 25 Mart 2024 Pazartesi akşamı ‘Anadolu’dan Mistik Sesler: Ramazan Özel Konseri’ düzenliyor. Enstitü, bu konserin bir gün öncesinde (24 Mart 2024) ise klasik ve çağdaş eserlerin ustalıkla harmanlanacağı ‘Palmiye Pazarı Konseri’ne de ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

ENSTİTÜ, 25 Mart 2024 Pazartesi akşamı saat 20.00’de Türkiye’nin geleneksel ve tasavvufi müziğini bir araya getiren samimi bir konser için Mary’s Islington Kilisesi’nin kapılarını bir kez daha müzikseverler için aralayacak. ‘Anadolu’dan Mistik Sesler’, ramazan ayının maneviyatını hissetmek arzusunda olan herkese sıcak bir kucaklama niteliğinde olacak. Bu özel konserde sadece icracı değil, aynı zamanda Anadolu’nun ruhani müzik geleneklerinin emanetçisi olan dört müzisyen sahne alacak. Baha Yetkin, Dr. Serdar Yılmaz, Umut Ekiz ve Muammer Sağlam. Konserde aralarında Hz. Muhammed için bir dua niteliğinde olan ‘Salat-ı Ümmiye’, manevi aşk ve özlem üzerine tasavvufi bir beste olan ‘Ben Yürürüm Yane Yane’, dünyadan kopuş üzerine bir tasavvuf ilahisi olan ‘Biz Dünyadan Gider Olduk’ gibi bestelerin de bulunduğu Anadolu müziğinin mistik ve geleneksel yönlerini sergileyen bir seçki sunulacak.

Haberin Devamı

Londra YEE’den üst üste iki konser
Umut Ekiz, Muammer Sağlam, Baha Yetkin, Serdar Yılmaz

Londra YEE’den üst üste iki konser
Mine Doğantan, Emre Şener

YEE Londra, 24 Mart 2024 Pazar günü saat 19.30’da ise Music at Hill Society ve Londra Çağdaş Solistleri iş birliğiyle klasik geleneğin yanı sıra çağdaş müziğin yenilikçi ruhunu sergileyen bir konser sunacak. Londra Çağdaş Solistleri’nin kurucusu ve şefi Emre Şener, klasik müzik dünyasına yeni bir ses getiren klarnet konçertosu sahne alacağı bu konserde, Şener’in modern kompozisyonuna ünlü bir müzikolog ve konser piyanisti olan Mine Doğantan etkileyici yorumuyla eşlik edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!